עלי גפן ממולאים, במילוי של אורז ובשר ברוטב חמצמץ וטעים.
אני חייבת להודות שזה ממש לא מתכון מהיר, והוא לגמרי דורש השקעה וזמן.
צריך להפריד את עלי הגפן ולמלא אותם אחד אחד, ממש ריפוי בעיסוק.
למי שאוהב… לגמרי שווה את העבודה.
מתכון להכנת עלי גפן ממולאים באורז ובשר
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת עלי גפן ממולאים באורז ובשר
- 1 צנצנת של עלי גפן
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור נענע קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס אורז עגול
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית בהרט
- לרוטב:
- 1 לימון פרוס לפרוסות עם הקליפה
- מים עד לכיסוי העלים
- 2 כפות שמן זית
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת עלי גפן ממולאים באורז ובשר
- מוצאים את העלים מהצנצנת ומפרידים אותם.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עם התבלינים לתערובת אחידה.
- מסדרים בתחתית של סיר את כל העלים הקטנים שלא ניתן למלא.
- לוקחים עלה גדול ומניחים בתחתית שלו בערך 2 כפות מהמלית ומגלגלים. כך ממשיכים עם כל העלים.
- מניחים בתחתית הסיר את כל העלים הקטנים שאי אפשר למלא.
- מסדרים בצורה הדוקה בסיר את כל העלים שגילגלנו.
- מכסים את עלי הגפן במים רותחים בדיוק עד הגובה של העלים ומניחים מעל פרוסות לימון.
- שופכים מעל את שמן הזית.
- מביאים לסף רתיחה ומנמיכים את האש להכי נמוכה. מבשלים כשעה וחצי על אש קטנה.
- אם במהלך הבישול המים נגמרים מוסיפים שוב מים עד לגובה העלים.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של עלי גפן ממולאים באורז ובשר
- פורסם: יוני 19, 2020
- תויג ב: עוף ובשר
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.