אמא’לה ואבא’לה!!!
שכבה של בצק פריך שעליה שכבת טופי כזו מבלונדי קרמל מלוח עם שברי בייגלה פריכים ומלוחים
ומעל שכבת גנאש שוקולד חלב ועוד קצת בייגלה ומלח גס.
מתוק ומלוח זה לגמרי השילוב המושלם!
הכמות של הבצק הפריך מספיקה ל-2 תבניות פאי מאורכות, אך המלית מספיקה רק לפאי אחד.
אז שימו לב.
מתכון להכנת פאי בלונדי קרמל מלוח עם שברי בייגלה וציפוי שוקולד חלב
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת פאי בלונדי קרמל מלוח עם שברי בייגלה וציפוי שוקולד חלב
- לבצק פריך:
- 2 כוסות קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 180 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה גודל L
- למילוי הפאי:
- 200 גרם שוקולד בלונדי קרמל מלוח
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס בייגלה עם מלח גס חתוך גס
- לציפוי:
- 130 גרם שוקולד חלב
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- בייגלה לקישוט
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת פאי בלונדי קרמל מלוח עם שברי בייגלה וציפוי שוקולד חלב
- מתחילים בהכנת הבצק: בקערת המיקסר או מעבד מזון מערבבים את כל החומרים ליצירת כדור בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ושולחים לקירור של שעה- שעתיים.
- מרדדים חצי מהבצק למלבן על נייר אפייה ומעבירים לתבנית פאי מאורכת עם תחתית נשלפת.
- מכניסים לקירור לעוד 20 דקות.
- מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף ועליו שעועית/ אורז/ עדשים או כל דבר שיכול לשמש כמשקולת, בכדי שהבצק לא יתפח באפייה.
- אופים כ15-20 דקות ב 180 מעלות, עד שהבצק מזהיב מעט ואפוי לחלוטין. מניחים לצינון מלא.
- ממיסים בסיר קטן את השמנת המתוקה יחד עם השוקולד בלונדי לתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה את שברי הבייגלה ומעבירים לפאי. מורחים בצורה אחידה על כל הפאי.
- מכניסים למקפיא לשעה.
- מכינים את הציפוי שוקולד:
- ממיסים יחד במיקרוגל בקערה את השוקולד יחד עם השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את הפאי מהמקפיא ושופכים מעל את גנאש השוקולד שהכנו.
- מקשטים עם בייגלה נוספים מעל. מחזירים למקפיא עד להגשה.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של פאי בלונדי קרמל מלוח עם שברי בייגלה וציפוי שוקולד חלב
- פורסם: אפריל 23, 2020
- תויג ב: מתכונים לעוגות
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.