את הקינוח הנפלא הזה אני אוהבת להכין בכל פעם שנשארים לי חלבונים מיותרים , אחרי שאני מכינה אלפחורס או כל כל מתכון אחר שמצריך שימוש בחלמונים בלבד, כי לא תמיד מתחשק על סתם נשיקות מרנג.
זהו קינוח קליל וטעים שמשאיר הרבה רושם.
קינוח מאוד קל להכנה ומרשים שכל אחד היה שמח לקבל .
תהנו.
מחממים תנור ל-100 מעלות.
במיקסר נקי לחלוטין ויבש מקציפים את החלבונים יחד עם המלח עד לקבלת קצף שדומה לקצף של סבון.
מתחילים להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב מאוד ומבריק.
מוסיפים אבקת סוכר מנופה אל תוך הקצף (חשוב כדי שלא ייווצרו גושים במרנג) ומקציפים עוד כחצי דקה עד לתערובת אחידה. מניחים בעזרת כף תלולית גבוהה של מרנג על נייר האפייה ובעזרת הגב של הכף משטחים אותה לדיסקית מעט עבה.
מעבירים את שארית המרנג לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים “גדר” לפבלובה.
אופים כשעתיים-שלוש, עד שהפבלובה פריכה ומתנתקת בקלות מנייר האפייה.
בינתיים מכינים רוטב תותים:
במעבד מזון טוחנים תותים ומעבירים דרך מסננת דקה. מעבירים את הרוטב לסיר קטן ומבשלים עם סוכר לפי רמת המתיקות/חמיצות האהובה עליכם עד להסמכה של הרוטב.
אם מגישים את הקינוח מיד, מקציפים שמנת מתוקה אחת יחד עם כפית תמצית וניל איכותית ואבקת סוכר לפי רמת המתיקות לטעמכם עד שנוצרת קצפת יציבה.
חותכים תותים לחצאים ומניחים מעל הקצפת. מזלפים מעל קצת מהרוטב תותים מגישים .