אין כמו קובה!
אחד המאכלים שאני הכי אוהבת לאכול הם קובה וקובה דלעת בכלל!!
תהנו.

מתכון להכנת קובה דלעת מושלם
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת קובה דלעת מושלם
- למעטפת:
- 2 וחצי כוסות סולת
- 1 כפית שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים
- למילוי:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהרט
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 בצל מגורד
- פלפל שחור לפי הטעם
- למרק:
- 3-4 כפות שמן
- 3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
- 1 בצל קצוץ
- 400 גרם עגבניות מרוסקות בשימורים
- 2 כפות רסק עגבניות
- כף פפריקה מתוקה
- כף אבקת מרק עוף
- כף סוכר
- 3 גזרים חתוכים לרבעים
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- מים עד לגובה הסיר
- מיץ לימון שלם
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת קובה דלעת מושלם
- מכינים את הקובה: מניחים בקערה את הסולת עם המים והמלח והשמן ומערבבים היטב. מניחים למנוחה של 10 דקות. המרקם צריך להיות רך ולא גרגירי. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות ומניחים בצד.
- לוקחים כדור מבצק הסולת ובעזרת ידיים רטובות פותחים אותו וממלאים בקציצה. סוגרים היטב. מניחים בצד על נייר אפייה שפיזרנו עליו קצת סולת שלא יידבק.
- מתחילים בהכנת המרק: מטגנים בצל וסלרי בסיר עמוק. מוסיפים פנימה את הגזר והדלעת. מוסיפים את העגבניות והרסק ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה ומתבלים בתבלינים מלבד מיץ הלימון.
- מוסיפים פנימה את הקובות ומבשלים כחצי שעה, עד שהקובה מוכן.
- שהמרק מוכן, סוחטים לסיר מיץ מלימון שלם ומגישים.
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של קובה דלעת מושלם
- פורסם: אפריל 19, 2020
- תויג ב: עוף ובשר

לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.