בוריק תוצרת בית כולל העלים!

מתכון לבוריק
מתכון לבוריק

מתכון להכנת בוריק תוצרת בית כולל העלים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
התחשק לי לאתגר את עצמי ולהכין משהו שאף פעם לא הכנתי!
בתקופה הזו, יש לי יותר מידי זמן פנוי ומדגדג לי בידיים ליצור.
אז אם כבר החלטתי להכין עלי סיגר תוצרת בית – חובה להכין גם בוריק!
פריך וטעים עם ביצה רכה נוזלית מושלמת שמתחבאת בפנים.
והאמת? ממש לא מסובך להכין…

מרכיבים להכנת בוריק תוצרת בית כולל העלים!

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • למילוי הבוריק:
  • ביצים כמספר הסועדים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בוריק תוצרת בית כולל העלים!

  1. מערבבים בקערה את הקמח יחד עם המלח והמים לתערובת אחידה.
  2. מכסים ומניחים בצד לשעה. המרקם של הבלילה צריך להיות כמו של טחינה פחות או יותר. אם סמיך מידי, להוסיף מעט מים.
  3. מחממים מחבת ושופכים בערך כמות של 4 כפות מהבלילה ובעזרת מברשת סילקון מורחים את הבלילה על כל שטח המחבת מהר באופן אחיד ככל הניתן.
  4. על אש נמוכה נותנים לעלה להתבשל, אין צורך להפוך לצד השני.
  5. מורידים מהמחבת ומעבירים לצלחת.
  6. כשכל העלים מוכנים, מחממים מחבת עם שמן עמוק.
  7. כשהשמן חם לוקחים עלה ומניחים בפנים ביצה, חופן פטרוזיליה מלח ופלפל.
  8. מעבירים בזהירות לשמן החם. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומגישים חם!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בוריק תוצרת בית כולל העלים!

עוד מתכונים כמו בוריק תוצרת בית כולל העלים!