בורקס תורכי אמיתי במילוי גבינות

מתכון להכנת בורקס תורכי אמיתי במילוי גבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מרכיבים להכנת בורקס תורכי אמיתי במילוי גבינות

  • לבצק:
  • 700 גרם קמח
  • 2 כפות חומץ 5%
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן
  • בערך 2 כוסות מים
  • 2 כוסות שמן לכיסוי הבצק
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 250 גרם גבינת פטה/ בולגרית
  • 1 ביצה
  • 150 גרם גבינת עמק מגורדת
  • לציפוי:
  • מעט שומשום
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בורקס תורכי אמיתי במילוי גבינות

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה לאט לאט.
  2. הבצק צריך להיות חלק וגמיש ולא דביק אז לשים לב כשמוסיפים את המים. יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות או שתצטרכו להוסיף. לכל קמח יש ספיגה שונה של נוזלים.
  3. לאחר לישה של כ10 דקות, מחלקים את הבצק לכדורים. בערך 10 כדורים ומעבירים לתבנית. מכסים בשמן ובניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח לשעתיים.
  4. מכינים את המילוי: מערבבים יחד את הגבינות עם הביצה לתערובת אחידה.
  5. לוקחים כדור בצק ומניחים על משטח משומן. בעזרת הידיים פותחים אותו לאט לאט למלבן דק דק ממש וגדול.
  6. מורחים עוד מעט שמן על העלה ומניחים בהתחלת המלבן שייצרנו בערך 6 כפות נדיבות של המלית לכל האורך.
  7. מגלגלים את המלבן לרולדה ומניחים בתבנית עגולה גדולה מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עם כל כדורי הבצק ומניחים בתבנית צמוד אחד לשני בצורת נחשים עד שמקבלים צורת שבלול גדולה.
  8. מברישים את הבורקס במעט שמן ומפזרים מעל שומשום.
  9. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה מאוד של הבורקס. לוקח משהו כמו 35-40 דקות עד שהוא מוכן.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בורקס תורכי אמיתי במילוי גבינות

עוד מתכונים כמו בורקס תורכי אמיתי במילוי גבינות