בקלאווה ביתית

מתכון להכנת בקלאווה ביתית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

איך אני אוהבת בקלאווה!!
פריכה ומתפצחת מבחוץ, מתוקה מתוקה ועם ניחוח קינמון משכר.
אחרי שתכינו פעם אחת בבית, לא תחזרו לקנות יותר בקלאווה לעולם.
זה נשמע בהסברים קצת מסובך אבל באמת שזה ממש פשוט וקל ויזרום לכם בקלות.
רוצו להכין!!

מרכיבים להכנת בקלאווה ביתית

  • 1 חבילת עלי פילו מופשרים
  • 200 גרם חמאה מומסת/סמנה/ שמן
  • למלית:
  • 200 גרם שקדים ללא מלח
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 1 כף סוכר
  • לסירופ סוכר:
  • כוס וחצי מים
  • כוס וחצי סוכר
  • לקישוט:
  • 100 גרם פיסטוק טחון
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בקלאווה ביתית

  1. מוציאים עלה פילו אחד מהחבילה ומברישים אותו בשכבת חמאה מומסת.
  2. מוציאים עלה נוסף ומניחים אותו על העלה שמרחנו בחמאה. מורחים שוב חמאה על העלה שהנחנו.
  3. מחלקים את העלים לארבעה מלבנים שווים.
  4. לוקחים מלבן אחד ומניחים בקצה שלו את הידית של כף עץ לרוחב ועושים גלגול אחד של הבצק על הידית. (כמו בתמונה למטה)
  5. מפזרים 2 כפות בערך ממלית האגוזים על המלבן ומגלגלים לרולדה. מכווצים משני צידי הרולדה לכיוון המרכז על הידית של כף העץ בכדי ליצור את הצורה המיוחדת.
  6. שולפים את הידית של כף העץ ומעבירים את הבקלאווה שקיבלנו לתבנית משומנת היטב. כך ממשיכים עם כל המלבנים שיצרנו ועם כל דפי הפילו.
  7. אחרי שסידרנו את הקלאוות צפוף צפוף בתבנית, מברישים מלמעלה בעוד מעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור ל180 מעלות עד שהבקלאוות פריכות ושחומות. משהו כמו חצי שעה.
  8. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים מים עם סוכר ומבשלים עוד כ2 דקות. מכבים את האש.
  9. כשהבקלאוות יוצאות חמות מהתנור שופכים עליהן את הסירופ.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בקלאווה ביתית

עוד מתכונים כמו בקלאווה ביתית