גביניות שמרים משגעות

מתכון גביניות שמרים

מתכון להכנת גביניות שמרים משגעות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שכיף להכין עוד יותר כיף לאכול.

מהכמויות במתכון הזה יצאו לכם בערך 16 גביניות שמרים בינוניות, כך שאם אתם מתכננים להכין כמות שתחזיק יותר מיום-יומיים, כדאי להכפיל נפחים.

מרכיבים להכנת גביניות שמרים משגעות

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס חלב
  • למלית:
  • 500 גרם גבינת טוב טעם
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידת לימון מלימון אחד קטן
  • 1 ביצה גודל L
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם אבקת סוכר
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת גביניות שמרים משגעות

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח עם שמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה המומסת ולשים כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
  3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרים המלית לתערובת אחידה.
  5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ ומחלקים לריבועים בגודל הרצוי שאתם מעדיפים את הגביניות שלכם. לא לשכוח שהגביניות עוד תופחות בתנור. מניחים במרכז כל ריבוע כף יפה של מלית.
  6. בעזרת מעט מאוד מים מהדקים את הגביניות לצורת מעטפה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הגביניות בביצה טרופה ושולחים לתפיחה של חצי שעה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות או עד שהגביניות מזהיבות. מפזרים מעל הגביניות אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של גביניות שמרים משגעות

עוד מתכונים כמו גביניות שמרים משגעות