חלה לשבת

חלה לשבת

מתכון להכנת חלה לשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חלה לשבת – המאפה המושלם לערב שבת שימלא את הבית בניחוחות נפלאים וייתן לארוחה הרגשה מיוחדת ונפלאה.

המתכון לבצק עבור חלה לשבת הוא פרווה וללא ביצים והוא יוצא פשוט רך ומושלם.

את הגלוטן אפשר להשיג בכל החנויות המתמחות והוא מוסיף המון למרקם הסופי של החלות. אם לא הצלחתם להשיג גלוטן, לא נורא… עדיין תצא לכם חלה רכה וטעימה.

שימו לב !
הפעם את מידות המתכון מודדים בכוס חד פעמית פשוטה ולא בכוס מדידה רגילה.

בעזרת המתכון הזה תוכלו להכין 2 חלות לשבת – וכל מה שצריך זה שעה וחצי של עבודה וקצת אהבה….

מרדדים כל כדור בצק ל”נחש”  ארוך בידיים , כדאי להשקיע  כמה דקות כדי ליצור נחשים חלקים ואחידים ככל האפשר למראה מושלם.

שלב 1- מדביקים 4 רצועות בקצה אחד וממספרים לכם את הנחשים מ-1 עד 4 .

שלב 2- לוקחים את רצועה מספר 4 ומעבירים אותה מעל רצועה מספר 2.

שלב 3-  ממספרים מחדש את הרצועות מ-1 עד 4 .
לוקחים את רצועה מספר 1 ומעבירים אותה מעל רצועה מספר 3.

שלב 4- לוקחים את רצועה מספר 2 ומעבירים מעל רצועה מספר 3.

הכנת צמת בצק לחלה
הכנת צמת בצק לחלה

כך ממשיכים עד שמסיימים את לקלוע את הצמה. את הקצה בסוף מהדקים ודוחפים מתחת לחלה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/פרג  ושולחים לתפיחה על להכפלת הנפח.

אופים בחום של 170 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון שחום עמוק (בערך 30 דקות ) .
מוציאים ומניחים על רשת לצינון מלא.
בתיאבון !

מרכיבים להכנת חלה לשבת

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף גלוטן(לא חובה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה / סויה ( כוס חד פעמית )
  • 1/2 3 כוסות מים פושרים ( כוס חד פעמית )
  • לציפוי:
  • 1 ביצה
  • חופן שומשום/פרג
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת חלה לשבת

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.
  2. מוסיפים סוכר, מלח וגלוטן ומערבבים.
  3. מוסיפים את השמן תוך כדי לישה.
  4. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק (בערך כ- 12 דקות לישה סה"כ).שימו לב למרקם הבצק. בכל קמח יש אחוזי לחות שונים ולכן לפעמים תצטרכו להוסיף יותר מים או פחות מים. בצק יבש עושה חלה יבשה ובצק לח ומעט דביק עושה חלה רכה ואוורירית. הבצק במיקסר צריך להיות אחיד אך דבוק מעט לתחתית הקערה לאורך כל הלישה ובסופה.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח ( כשעה בערך ).
  6. מחלקים את הבצק ל8 כדורים שווים ( כל אחד במשקל של 200 גרם ).

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של חלה לשבת

עוד מתכונים כמו חלה לשבת