חלה לשבת – המאפה המושלם לערב שבת שימלא את הבית בניחוחות נפלאים וייתן לארוחה הרגשה מיוחדת ונפלאה.
המתכון לבצק עבור חלה לשבת הוא פרווה וללא ביצים והוא יוצא פשוט רך ומושלם.
את הגלוטן אפשר להשיג בכל החנויות המתמחות והוא מוסיף המון למרקם הסופי של החלות. אם לא הצלחתם להשיג גלוטן, לא נורא… עדיין תצא לכם חלה רכה וטעימה.
שימו לב !
הפעם את מידות המתכון מודדים בכוס חד פעמית פשוטה ולא בכוס מדידה רגילה.
בעזרת המתכון הזה תוכלו להכין 2 חלות לשבת – וכל מה שצריך זה שעה וחצי של עבודה וקצת אהבה….
מרדדים כל כדור בצק ל”נחש” ארוך בידיים , כדאי להשקיע כמה דקות כדי ליצור נחשים חלקים ואחידים ככל האפשר למראה מושלם.
שלב 1- מדביקים 4 רצועות בקצה אחד וממספרים לכם את הנחשים מ-1 עד 4 .
שלב 2- לוקחים את רצועה מספר 4 ומעבירים אותה מעל רצועה מספר 2.
שלב 3- ממספרים מחדש את הרצועות מ-1 עד 4 .
לוקחים את רצועה מספר 1 ומעבירים אותה מעל רצועה מספר 3.
שלב 4- לוקחים את רצועה מספר 2 ומעבירים מעל רצועה מספר 3.
כך ממשיכים עד שמסיימים את לקלוע את הצמה. את הקצה בסוף מהדקים ודוחפים מתחת לחלה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/פרג ושולחים לתפיחה על להכפלת הנפח.
אופים בחום של 170 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון שחום עמוק (בערך 30 דקות ) .
מוציאים ומניחים על רשת לצינון מלא.
בתיאבון !