חצ’פורי אצ’רולי משגע

מתכון להכנת חצ’פורי אצ’רולי משגע

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חצ’פורי הוא מאפה שמרים גרוזיני מהמם ממולא בתערובת גבינות כשבמרכז שלו מציץ חלמון יפהפה ונוזלי שאי אפשר לעמוד בפניו!
ארוחת ערב או בוקר מושלמת לכל המשפחה.
תהנו.

מרכיבים להכנת חצ’פורי אצ’רולי משגע

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2.5-2 כוסות מים
  • למילוי:
  • 250 גרם קוטג'
  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 150 גרם גבינת מוצרלה
  • 150 גרם גבינת עמק מגורדת
  • 1 ביצה גודל L
  • לציפוי: חלמון אחד טרוף עם כפית שמן
  • ביצים כמספר המאפים והסועדים.
  • להגשה:
  • 70 גרם חמאה מומסת עם 2 שיני שום כתושות בפנים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה להגשה.
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת חצ’פורי אצ’רולי משגע

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה , עד שמתקבל בצק גמיש ורך אך לא דביק.
  2. מכסים ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה ושומרים במקרר עד לשימוש.
  4. מחלקים את הבצק ל12 כדורים. כל כדור מרדדים לצורת אליפסה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בצורה מרווחת.
  5. על כל אליפסה מניחים בערך 2 כפות יפות של המילוי ,אך לא מעמיסים יותר מידי בכדי שישאר מקום לחלמון מעל.
  6. מקפלים את 2 הצדדים העליונים של האליפסה אחד לשני ומהדקים טוב וכך גם עושים עם 2 הצדדים התחתונים של האליפסה, ליצירת הצורה של החצ'פורי.
  7. מברישים בחלמון טרוף ואופים ב200 מעלות בערך 8-9 דקות. מוציאים מהתנור את המאפים ומניחים בכל אחד מהם במרכז חלמון עם טיפונת חלבון מהביצה.
  8. מחזירים לתנור ואופים עד הזהבה יפה. בערך 20 דקות אפייה סך הכל.
  9. כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים את הבצק בחמאת השום. ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של חצ’פורי אצ’רולי משגע

עוד מתכונים כמו חצ’פורי אצ’רולי משגע