לזניה חלבית מעולה וקלה להכנה

מתכון להכנת לזניה חלבית מעולה וקלה להכנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון מעולה וקל ללזניה חלבית טעימה בטירוף ומושלמת לארוחת ערב מפנקת או לחג השבועות.

מרכיבים להכנת לזניה חלבית מעולה וקלה להכנה

  • חבילה אחת של עלי לזניה
  • לתערובת הגבינות:
  • 500 גרם קוטג'
  • 200 גרם גבינת פטה או גבינת פרומעז מגורדת
  • 200 גרם גבינת עמק מגורדת
  • 1 ביצה גודל L
  • מעט פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 700 גרם עגבניות מרוסקות ומסוננות בבקבוק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף אורגנו יבש/ בזליקום יבש
  • 1 כף סוכר
  • מלח ןפלפל שחור לפי הטעם
  • לשכבה עליונה:
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לזניה חלבית מעולה וקלה להכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד.
  2. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את כל סוגי הגבינות (מלבד גבינת המוצרלה) יחד עם הביצה ומתבלים בפלפל שחור ומלח אם צריך.
  3. בתבנית מלבנית משומנת מניחים עלי לזניה ככה שיכסו את כל תחתית התבנית מבלי להיות אחד על השני.
  4. לוקחים מצקת עם רוטב ומכסים את שכבת הפסטה ברוטב. מניחים מעל 1/4 מתערובת הגבינות.
  5. מניחים מעל שוב שכבה נוספת של עלי פסטה ושוב שכבת רוטב ושכבת גבינות. כך ממשיכים 4 שכבות.
  6. בשכבה האחרונה מעל תערובת הגבינות מוסיפים שכבת עלי פסטה נוספת ומכסים מעל ברוטב.
  7. מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור ב 180 מעלות ל30-40 דקות.
  8. מוציאים את הלזניה ומפזרים מעל שכבת מוצרלה מגורדת ששמרנו בצד ומכניסים לתנור ללא כיסוי לעוד 5 דקות נוספות. מגישים חם!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לזניה חלבית מעולה וקלה להכנה

עוד מתכונים כמו לזניה חלבית מעולה וקלה להכנה