לחוח תימני אמיתי

מתכון להכנת לחוח תימני אמיתי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

 

אני אתחיל בלחלוק אתכם שאני חצי תימניה.
גדלתי על מרק תימני ולחוח ופתות בכל יום שישי בארוחות אצל הסבתא התימניה שלי.
כשסבתא שלי האהובה נפטרה לפני כמה שנים, אמא שלי התחילה להכין מרק תימני בעצמה.
והבנות שלי משוגעות על המרק של סבתא!
בכל פעם שאנחנו שם ( וזה קורה ה מ ו ן ) הן מבקשות ממנה מרק תימני עם אטריות.
ועכשיו כשלא ניתן לצאת מהבית ובטח לא ללכת לבקר את סבתא,
הבנות שלי ביקשו ממני מרק תימני ולחוח כמו אצל סבתא חגית.
אז כמובן שלקחתי את המתכון למרק מאמא, ופעם הראשונה בחיי הכנתי מרק תימני עם לחוח!
יצא בדיוק כמו שלה.

הלחוח הוא בעצם בלילה שמזכירה קצת בלילה של פנקייק, רק שמה שמיוחד בה הוא שיש בבלילה שמרים.
מי שאכל, יודע שאין למה להשוות את הלחוח. הוא פשוט טעים!

תהנו.

 

מרכיבים להכנת לחוח תימני אמיתי

  • 1/2 קילו קמח
  • 3.5 כוסות מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לחוח תימני אמיתי

  1. בקערת מיקסר עם מטרפה או אפילו בקערה עם מטרפה ידנית מערבבים יחד את כל החומרים לתערובת אחידה, חלקה ונוזלית.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 40 דקות בערך. הבלילה צריכה להיות מלאה בבועות.
  3. מניחים מחבת נון סטיק על הגז כאשר האש כבויה. בעזרת מצקת מניחים מן הבלילה בתוך המחבת הקרה.
  4. הכמות לכל לחוח היא בערך של מצקת אחת גדולה או מצקת וחצי בגודל בינוני.
  5. נותנים לבלילה לצפות את המחבת בשכבה אחידה בעזרת נענוע קל של המחבת.
  6. מדליקים את האש על הלהבה הכי גבוהה ומניחים לבלילה להתבשל מבלי לגעת בה.
  7. מחכים עד שכל השכבה העליונה של הבלילה הופכת ליציבה ויבשה ומורידים מיד מהאש.
  8. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת.
  9. מקררים את המחבת שוב לפני הלחוח הבא. או שמקררים במים קרים ומנגבים או שמשמשים במחבת נוספת שעוד לא היתה על האש.
  10. כך ממשיכים עד שמסיימים את כל הבלילה. מגישים ליד מרק תימני חם או סתם מנשנשים עם נוטלה!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לחוח תימני אמיתי

עוד מתכונים כמו לחוח תימני אמיתי