לחמניות שום הורסות

מתכון להכנת לחמניות שום הורסות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

לחמניות שום רכות, ריחניות ופשוט הורסות!!
אי אפשר לעמוד בפני הריח שהן מפיצות ברגע שהן יוצאות חמות חמות מהתנור…
ובואו נודה באמת, אף אחד לא יכול לעמוד בפני לחמניות שום טריות וחמות
שהרגע יצאו מהתנור.

תהנו.

מרכיבים להכנת לחמניות שום הורסות

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • לציפוי:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לחמניות שום הורסות

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד שהוא רך, חלק ומעט דביק, לפחות 15 דקות. זה מה שגורם לבצק להיות אוורירי ותפוח יפה.
  3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. בזמן שהבצק נח ותופח עוברים להכנת הציפוי:
  5. במעבד מזון טוחנים יחד פטרוזיליה עם החמאה,שמן הזית,והשום. שומרים בצנצנת בצד.
  6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים לכדורים במשקל של 100 גרם כל אחת.
  7. לוקחים כדור בצק ומרדדים לנחש ארוך.
  8. יוצרים קשר מהנחש ללחמנית קשר או שאפשר להשאיר בצורת כדור ללחמניה עגולה.
  9. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאת השום שהכנו בעזרת מברשת סיליקון.
  10. מתפיחים עוד כחצי שעה בערך, עד שהלחמניות תפוחות ושמנמנות.
  11. אופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות מאוד.
  12. מברישים את הלחמניות החמות בשכבה נוספת ונדיבה מחמאת השום.
  13. מגישים חם!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לחמניות שום הורסות

עוד מתכונים כמו לחמניות שום הורסות