לחמניות שום עננים

מתכון להכנת לחמניות שום עננים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

לחמניות שום רכות רכות, אווריריות ממש כמו עננים.
מבטיחה לכם שזה מתכון שתחזרו להכין שוב ושוב כי פשוט אי אפשר לעמוד בפניהן.
תהנו.

מרכיבים להכנת לחמניות שום עננים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • בערך כוס וחצי מים
  • לציפוי:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת לחמניות שום עננים

  1. במיקסר עם וולישה מערבבים את כל חומרים הבצק מלבד המים. מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק שנדבק לתחתית המיקסר בזמן הלישה.
  2. ממשיכים ללוש לפחות 10 דקות. מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  3. כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה ומחלקים לכדורים במשקל של 100 גרם כל אחד.
  4. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בצורה מעט מרווחת, בכדי שהלחמניות יוכלו לתפוח.
  5. מברישים את הלחמניות במעט שמן זית מלמעלה.
  6. מניחים לתפיחה של עוד חצי שעה בערך או עד שהלחמניות ממש תפוחות ויפות.
  7. כשהלחמניות תפוחות ויפות אופים ב180 מעלות כ20-25 דקות או עד שהלחמניות ממש זהובות.
  8. בינתיים מכינים את חמאת השום: טוחנים יחד במעבד מזון חמאה עם שמן זית, שום מעט מלח ופטרוזליה לתערובת חלקה.
  9. כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותם בנדיבות רבה בחמאת השום. החמאה נספגת בלחמניות והופכות אותן לטעימות בטירוף!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של לחמניות שום עננים

עוד מתכונים כמו לחמניות שום עננים