מאפה פילו וגבינות משגע

מתכון להכנת מאפה פילו וגבינות משגע

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מאפה פילו יווני עם גבינות, פריך ומתפצח מבחוץ ורך ומלא גבינות נמסות ומבעבעות מבפנים.
המאפה המושלם לשבועות ולא רק!!
תהנו.

מרכיבים להכנת מאפה פילו וגבינות משגע

  • 10 עלי פילו
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • למלית גבינה:
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 150 גרם גבינת פטה מגורדת
  • לציפוי:
  • 2/3 כוס חלב
  • 1 ביצה טרופה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת מאפה פילו וגבינות משגע

  1. לוקחים עלה פילו אחד ומברישים אותו בחמאה. מסדרים יפה בתבנית מלבנית. מברישים עוד עלה ומניחים מעל העלה שסידרנו בתבנית. ככה ממשיכים עם 6 עלים.
  2. מערבבים את תערובת הגבינות ומסדרים בשכבה ככל האפשר מעל הפילו.
  3. שוב מברישים עלה פילו בחמאה ומסדרים מעל הגבינות. כך ממשיכים עם 4 העלים שנותרו. מהדקים היטב את קצוות המאפה פנימה, כדי שיהיה עטוף יפה.
  4. חותכים בעדינות בעזרת סכין חדה לקוביות לא עד הסוף. אלא ממש חורצים מלמעלה.
  5. טורפים ביצה עם 2/3 כוס חלב לתערובת אחידה ושופכים מעל המאפה.
  6. אופים בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה, או שעד שהמאפה זהוב מאוד ופריך.
  7. מגישים חם!!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של מאפה פילו וגבינות משגע

עוד מתכונים כמו מאפה פילו וגבינות משגע