מופלטה למימונה

מתכון להכנת מופלטה למימונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אין כמו מופלטה טובה לפתוח איתה את המימונה ובכלל לסיים את פסח ולחזור לגלוטן!
חלק מהמתכונים מכילים שמרים. במתכון הזה אין שמרים.
לדעתי זה מתכון מוצלח יותר, אך אם אתם מעדיפים, ניתן להוסיף כפית שמרים יבשים לקמח.
תהנו.

מרכיבים להכנת מופלטה למימונה

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות שמן קנולה/ סויה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת מופלטה למימונה

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח עם סוכר,מלח ומים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 20 דקות.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שזיף ומניחים בקערה/תבנית ומכסים בשמן.
  4. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של חצי שעה.
  5. לוקחים כדור בצק ופותחים אות בעזרת ידיים משומנות על משטח עבודה לעלה דק דק
  6. מעבירים למחבת חמה על אש נמוכה ובינתיים מכינים עוד עלה.
  7. הופכים את המופלטה ומניחים עליה עוד עלה בצק. ממשיכים לפתוח עוד כדור בצק בינתיים.
  8. שוב הופכים את המופלטות ומניחים מעל עלה נוסף. כך ממשיכים עד שמגיעים לערימה של 20 מופלטות.
  9. מגישים חם עם חמאה ודבש.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של מופלטה למימונה

עוד מתכונים כמו מופלטה למימונה