בימים קרים כמו אלה, אין כמו סיר מהביל של מרק מחמם ומפנק בשביל להרגיש בבית.
הפעם הכנתי לכם מרק בצל צרפתי משגע שאומנם לוקח קצת זמן הכנה (בעיקר המתנה לבצל שיזהיב לו באיטיות) אך מאוד קל ופשוט להכנה.
למרק מוסיפים יין לבן וציר ירקות (מילה פלצנית לירקות שמובשלים בסיר עם מים) שניתן להחליף גם רק במים למרק קצת פחות מושקע.
והתוצאה? ממש כמו במסעדה.
אז איך מכינים ציר ירקות למרק בצל?
מטגנים בסיר ירקות כמו גזר, בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה או כל ירק אחר שאתם בד”כ אוהבים במרק, מוסיפים מים ועלי דפנה ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כשעה.זהו! הציר מוכן לשימוש. לא כזה מסובך, נכון?
אם בכל זאת אין לכם כוח להכין את הציר… פשוט מוסיפים מים במקום.
תהנו.