מרק עוף עם קניידלך

מרק קניידלך
מרק קניידלך

מתכון להכנת מרק עוף עם קניידלך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אין משהו שמאפיין את פסח כמו מרק עוף צח עם קניידלך!
אז נכון שאני בכלל חצי מרוקאית וחצי תימניה, אבל אין פסח בלי צלחת מרק
וקניידלך רכים ואוורירים.

מרכיבים להכנת מרק עוף עם קניידלך

  • למרק:
  • 1 בצל שלם קלוף
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • למרק:
  • 2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי שלמים
  • חצי צרור פטורזיליה
  • 1 קולרבי חתוך לקוביות
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
  • 2 יחידות כרעיים
  • לקניידלך:
  • כוס וחצי קמח מצה
  • כוס וחצי נוזלים מהמרק
  • 2 כפות שמן סויה
  • 3 ביצים
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת מרק עוף עם קניידלך

  1. מתחילים בהכנת המרק:
  2. מטגנים במעט שמן את הירקות החתוכים. מכניסים פנימה את העוף, הסלרי והפטרוזיליה ומכסים במים.
  3. כשהמים מגיעים לרתיחה, מתבלים במרק עוף .
  4. מבשלים כחצי שעה- ארבעים דקות.
  5. מכינים את הקניידלך:
  6. מערבבים יחד את קמח המצה עם השמן ועם כוס וחצי מנוזלי המרק.
  7. מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים טוב טוב. מניחים בצד למנוחה 10 דקות.
  8. בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בצד.
  9. בזמן הזה ממלאים סיר במים רותחים ו 2 כפות מלח ומביאים לרתיחה.
  10. זורקים את הכדורים לתוך הסיר עם המים הרותחים עד שהם מתנפחים וצפים.
  11. מוציאים ומעבירים למרק לפני ההגשה.
  12. חג שמח!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של מרק עוף עם קניידלך

עוד מתכונים כמו מרק עוף עם קניידלך