סופגניות נוטלה

סופגניות נוטלה
סופגניות נוטלה

מתכון להכנת סופגניות נוטלה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

סופגניות נוטלה.
אני באמת צריכה להוסיף עוד?!?
סופגניות רכות מלאות בנוטלה ומגולגלות בסוכר.
כי בשביל לאכול סופגניות לא צריך לחכות לחנוכה 🙂

תהנו.

מרכיבים להכנת סופגניות נוטלה

  • 750 גרם קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים גודל L
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד
  • כפית שטוחה מלח
  • 2 בקבוקי שמן סויה/ קנולה לטיגון
  • למילוי:
  • צנצנת נוטלה
  • לציפוי:
  • 2 כוסות סוכר
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת סופגניות נוטלה

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
  5. מוסיפים את המלח.
  6. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
  7. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות.
  8. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  9. בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
  10. מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, במשקל של 60 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים.
  11. מניחים את הכדורים על קוביות נייר האפייה.
  12. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
  13. מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
  14. מחממים שמן היטב בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
  15. מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
  16. מעבירים לקערה עם סוכר ומגלגלים.
  17. ממלאים בעזרת שקית זילוף עם צנטר בממרח נוטלה.
  18. בתאבון!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של סופגניות נוטלה

עוד מתכונים כמו סופגניות נוטלה