סופגניות קלאסיות לחנוכה

מתכון סופגניות

מתכון להכנת סופגניות קלאסיות לחנוכה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
בהמשך למרתון המתכונים לחנוכה, הבאתי לך פעם מתכון  לסופגניות קלאסיות נהדרות ממש כמו בקונדיטוריה.
תהנו.

מרכיבים להכנת סופגניות קלאסיות לחנוכה

  • 1/2 קילו קמח
  • 25 גרם שמרית
  • 40 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 חלמון
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • אבקת סוכר לציפוי
  • 1 צנצנת ריבת תות למילוי
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת סופגניות קלאסיות לחנוכה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים חצי מכמות הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, הביצים, החלב, החמאה הרכה ואת הברנדי. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות בערך. מכסים את הקערה של המיקסר בניילון נצמד היטב ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח של הבצק.
  2. בינתיים לוקחים נייר אפייה וגוזרים אותו לריבועים שעליהם ישב כל כדור בצק .
  3. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לבערך 12 כדורים בגודל של ביצה וכל כדור בצק מניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייה בתבנית. משמנים מלמעלה את כל כדורי הבצק ומכסים את כל התבנית בניילון נצמד. מניחים לכדורי הבצק לתפוח שוב עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים לסיר את הסופגניה יחד עם הריבוע של נייר האפייה, כך הסופגניה נשארת יפה ועגולה. תוך בערך 3 שניות הנייר אפייה נפרד מהבצק בתוך השמן ואפשר להוציא אותו.
  5. מטגנים בערך 2-3 דקות מכל צד, עד שהסופגניה זהובה ויפה. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומניחים להן להתקרר מעט.
  6. מפזרים מעל כל סופגניה אבקת סוכר בנדיבות ומזריקים לתוכה ריבת תות כמה שאוהבים. בתיאבון.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של סופגניות קלאסיות לחנוכה

עוד מתכונים כמו סופגניות קלאסיות לחנוכה