טיקי באנס, או בעברית – לחמניות דביקות במילוי קינמון ושברי פקאן בציפוי רוטב טופי.
מאפה פשוט חלומי ומושלם.
הבאתי לכם מתכון נהדר לעוגות שמרים מדהימות וקלילות שיוצאות מושלמות בכל פעם מחדש.
כל מה שצריך לעשות הוא להקפיד על הכללים וההצלחה מובטחת !
אז על מה חשוב להקפיד?
- הבצק צריך להיות קר בכל משך הלישה שלו במיקסר. משתמשים בחלב קר בלבד וביצים קרות מהמקרר.
- הבצק צריך להישאר מחובר לתחתית קערת המיקסר במהלך הלישה, אך להיפרד מהדפנות. אם הבצק קשה מידי או נפרד לחלוטין מתחתית הקערה יש להוסיף עוד מעט חלב.
- ללוש את הבצק פחות 10 דקות.
- בסיום הלישה, על הבצק להיות חלק ורך מאוד, אך לא דביק.
- בתום 10 דקות לישה בודקים אם הבצק מוכן: מוציאים חתיכת בצק קטנה ומותחים אותה בעדינות כמו שמותחים מופלטה. אם הבצק נהיה שקוף ואפשר לראות דרכו מבלי שהוא נקרע הבצק מוכן. אם הבצק נקרע לשים עוד קצת ושוב בודקים.