פריקסה – לחמניה טוניסאית מטוגנת

פריקסה

מתכון להכנת פריקסה – לחמניה טוניסאית מטוגנת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מתכון קל להכנת פריקסה – לחמנייה טוניסאית מטוגנת וטעימה וטעימה!
אני ממש אוהבת פריקסה, אבל עיצבן אותי לגלות שבכל מקום יש פריקסה באיכויות מתשנות ולא תמיד יוצא מוצלח. עם המתכון הזה אני מבטיחה שיצא פריקסה שכולם ימותו עליו!
הכנת בצק לפריקסה היא קלה מאוד, עקבו אחר ההוראות ולא תהיה לכם בעיה.

מרכיבים להכנת פריקסה – לחמניה טוניסאית מטוגנת

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרית
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • בערך 2 כוסות מים
  • למלית:
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים במים וחתוכים לקוביות
  • 4 ביצים קשות חתוכות
  • 1 קופסא טונה בשמן
  • 1 קופסת שימורי זיתים חתוכים לטבעות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לימון כבוש לפי הטעם
  • קערה קטנה של סלט ירקות שמורכב ממלפפון ועגבניה
  • אריסה לפי הטעם
  • שמן סויה לטיגון עמוק
  • לרוטב המושלם :
  • 3 פלפלים קלויים וקלופים
  • 2 שיני שום
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת פריקסה – לחמניה טוניסאית מטוגנת

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך , אך לא דביק. מניחים את הבצק לתפיחה של 15 דקות בקערת המיקסר מכוסה במגבת או ניילון נצמד.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-15 חלקים.
  3. יוצרים לחמניות קטנות אובאליות ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות. מכסים את הלחמניות ומניחים לתפיחה של כחצי שעה.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בכל פעם 2 לחמניות כשהצד של הלחמנייה שהיה על משטח העבודה נכנס ראשון לתוך השמן. נותנים ללחמניות להזהיב משני הכיוונים ומוצאים לנייר סופג.
  5. מכינים את הרוטב:
  6. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים יחד עם השום, המלח ושמן הזית לתערובת חלקה.
  7. פותחים את הלחמניות וממלאים אותם בתפוחי אדמה חתוכים, ביצה קשה, אריסה, לימון כבוש, מעט סלט וזיתים והמון רוטב טעים ! בתיאבון .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של פריקסה – לחמניה טוניסאית מטוגנת

עוד מתכונים כמו פריקסה – לחמניה טוניסאית מטוגנת