קובה דלעת מושלם

מתכון להכנת קובה דלעת מושלם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

אין כמו קובה!
אחד המאכלים שאני הכי אוהבת לאכול הם קובה וקובה דלעת בכלל!!
תהנו.

מרכיבים להכנת קובה דלעת מושלם

  • למעטפת:
  • 2 וחצי כוסות סולת
  • 1 כפית שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • למילוי:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהרט
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 בצל מגורד
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • למרק:
  • 3-4 כפות שמן
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
  • 1 בצל קצוץ
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות בשימורים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף סוכר
  • 3 גזרים חתוכים לרבעים
  • 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • מים עד לגובה הסיר
  • מיץ לימון שלם
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת קובה דלעת מושלם

  1. מכינים את הקובה: מניחים בקערה את הסולת עם המים והמלח והשמן ומערבבים היטב. מניחים למנוחה של 10 דקות. המרקם צריך להיות רך ולא גרגירי. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות ומניחים בצד.
  3. לוקחים כדור מבצק הסולת ובעזרת ידיים רטובות פותחים אותו וממלאים בקציצה. סוגרים היטב. מניחים בצד על נייר אפייה שפיזרנו עליו קצת סולת שלא יידבק.
  4. מתחילים בהכנת המרק: מטגנים בצל וסלרי בסיר עמוק. מוסיפים פנימה את הגזר והדלעת. מוסיפים את העגבניות והרסק ומכסים במים.
  5. מביאים לרתיחה ומתבלים בתבלינים מלבד מיץ הלימון.
  6. מוסיפים פנימה את הקובות ומבשלים כחצי שעה, עד שהקובה מוכן.
  7. שהמרק מוכן, סוחטים לסיר מיץ מלימון שלם ומגישים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של קובה דלעת מושלם

עוד מתכונים כמו קובה דלעת מושלם