קובה סלק

מתכון להכנת קובה סלק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

איך אני אוהבת קובה!!
קובה סלק וקובה דלעת בפרט.
ממליצה מאוד להכין כמות כפולה של הקובה ופשוט לשמור במקפיא.
בפעם הבאה שיתחשק לכם סיר קובה, פשוט מכינים מרק שמתחשק לכם וזורקים את הקובה הקפוא
פנימה.
תהנו.

מרכיבים להכנת קובה סלק

  • למעטפת:
  • 2 וחצי כוסות סולת
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • למילוי:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהרט
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 בצל מגורד
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • למרק:
  • 3-4 כפות שמן
  • 5-6 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח לימון
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • מים עד לגובה תכולת הסיר
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת קובה סלק

  1. מתחילים מהכנת המרק:
  2. מטגנים בצל וסלרי בסיר עמוק. מוסיפים פנימה את קוביות הסלק, הרסק, הסוכר והמים.
  3. מתבלים במלח ומלח לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהסלק מתרכך.
  4. בינתיים מכינים את הקובה: מניחים בקערה את הסולת עם המים והמלח והשמן ומערבבים היטב. מניחים למנוחה של 10 דקות. המרקם צריך להיות רך ולא גרגירי. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
  5. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות ומניחים בצד.
  6. לוקחים כדור מבצק הסולת ובעזרת ידיים רטובות פותחים אותו וממלאים בקציצה. סוגרים היטב.
  7. כשהסלק רך זורקים את הקובה בעדינות למרק. מנענים קלות את הסיר כדי שהקובה לא יידבק לתחתית.
  8. מבשלים עוד כחצי שעה, עד שהקובה רך ומוכן. בתאבון!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של קובה סלק

עוד מתכונים כמו קובה סלק