תפוח אדמה מוקרם בתנור

מתכון לתפוח אדמה מוקרם

מתכון להכנת תפוח אדמה מוקרם בתנור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

תפוחי אדמה שלמים מוקרמים ומבעבעים בתנור שאי אפשר שלא לטרוף!
זהו מתכון נפלא לארוחת ערב חלבית, קלילה וקצת יותר מושקעת מהרגיל, כי לפעמים קצת בא לשנות מחביתה עם סלט וגבינה …
תהנו .

מרכיבים להכנת תפוח אדמה מוקרם בתנור

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים - גדולים
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניות קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-3 כפות חמאה
  • 1/4 כוס שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת ( עמק, צ'דר, פרמזן )
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לקישוט ( לא חובה )
  • קורט פפריקה מתוקה לקישוט (לא חובה )
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת תפוח אדמה מוקרם בתנור

  1. מניחים את תפוחי האדמה שלמים על הקליפה על הרשת בתנור בחום של 190-200 מעלות ואופים עד שהם רכים לגמרי.
  2. בינתיים מטגנים בחמאה בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פטריות שמפיניון קצוצות גם כן ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  3. כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לחצי אבל לא עד הסוף!! שישארו מחוברים. מרוקנים בעזרת כפית את רוב התוכן שלהם אל תוך קערה ומועכים לפירה.
  4. מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ומעט שמנת לבישול עד שמגיעים למרקם חלק ונעים.
  5. מחזירים את המלית אל תוך תפוחי האדמה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
  6. מחזירים לתנור להקרמה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ ופפריקה מתוקה לקישוט ( ממש מעט ולא חובה) . ומגישים!

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של תפוח אדמה מוקרם בתנור

עוד מתכונים כמו תפוח אדמה מוקרם בתנור