בצק ספידי למאפים מהירים

בצק ספידי למאפים מהירים

על בצק ספידי כבר שמעתם? אם אתם חברים בקבוצות אוכל בפייסבוק או בפורומים בוודאי כבר נמאס לכם לשמוע עליו, אבל אם עוד לא שמעתם עליו – הגיע הזמן.
את המתכון לבצק הנפלא הזה קיבלתי מלאה זוהר האלופה !

למה הבצק הזה כל כך טוב?

  • זהו בצק פריך נפלא שמוכן באופן מיידי לעבודה, ללא שמרים וללא התפחה.
  • הבצק המהיר לא מכיל חמאה, כך שהוא מושלם למילוי מכל סוג – מלוח או מתוק.
  • הוא ניתן לאפייה (כפי שאני בחרתי להדגים במתכון הזה) , אך גם לטיגון.

בקיצור… הבצק המושלם .

(לבצק עם מלית מתוקה מוסיפים 2-3 כפות סוכר)

מצרכים למתכון

  • 1/2 קילו קמח
  • 200 מ"ל שמן חמים
  • 200 מ"ל מים חמים
  • 1 כפית מלח
  • לציפוי:
  • 1 חלמון טרוף
  • שומשום / קצח לפיזור מעל המאפים.
  • למילוי מלוח:
  • פירה תפוחי אדמה+ בצל מטוגן
  • גבינה בולגרית + גבינה צהובה
  • גבינת שמנת עם רוטב פסטו או עגבניות מיובשות
  • חציל שרוף על הגז + גבינה פטה/ גבינת עיזים
  • טונה+ ביצה קשה ואריסה
  • פירה בטטה
  • בצל+ פטריות מטוגנות
  • רוטב פיצה + זיתים/תירס
  • למילוי מתוק:
  • ממרח נוטלה
  • ממרח תמרים
  • ממרח חלבה
  • אגוזים קצוצים עם סוכר וקינמון

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר מערבבים את כל החומרים , עד שנוצר בצק אחיד. מניחים למנוחה ל10 דקות מכוסה.
  2. מרדדים את הבצק דק יחסית, אך לא דק מידי בכדי שלא יקרע כשנמלא אותו.
  3. בעזרת כוס קורצים עיגולים מהבצק ומניחים בצד.
  4. ממלאים כל עיגול בצק במילוי שבחרתם בכמות של כפית מלאה. שימו לב לא להעמיס יותר מידי מילוי , אחרת המאפה לא יסגר.
  5. מקפלים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים היטב.. בעזרת מזלג מהדקים שוב את שולי הבצק.
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את המאפים בחלמון טרוף ומפזרים מעל שומשום/ קצח.
  7. אופים בחום של 180- 190 מעלות כ- 15-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
בצק ספידי

 

בצק ספידי

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.