בצק ספידי למאפים מהירים

בצק ספידי

מתכון להכנת בצק ספידי למאפים מהירים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

על בצק ספידי כבר שמעתם? אם אתם חברים בקבוצות אוכל בפייסבוק או בפורומים בוודאי כבר נמאס לכם לשמוע עליו, אבל אם עוד לא שמעתם עליו – הגיע הזמן.
את המתכון לבצק הנפלא הזה קיבלתי מלאה זוהר האלופה !

למה הבצק הזה כל כך טוב?

  • זהו בצק פריך נפלא שמוכן באופן מיידי לעבודה, ללא שמרים וללא התפחה.
  • הבצק המהיר לא מכיל חמאה, כך שהוא מושלם למילוי מכל סוג – מלוח או מהוא ניתן לאפייה (כפי שאני בחרתי להדגים במתכון הזה) , אך גם לטיגון.

בקיצור… הבצק המושלם .

(לבצק עם מלית מתוקה מוסיפים 2-3 כפות סוכר)

מרכיבים להכנת בצק ספידי למאפים מהירים

  • 1/2 קילו קמח
  • 200 מ"ל שמן חמים
  • 200 מ"ל מים חמים
  • 1 כפית מלח
  • לציפוי:
  • 1 חלמון טרוף
  • שומשום / קצח לפיזור מעל המאפים.
  • למילוי מלוח:
  • פירה תפוחי אדמה+ בצל מטוגן
  • גבינה בולגרית + גבינה צהובה
  • גבינת שמנת עם רוטב פסטו או עגבניות מיובשות
  • חציל שרוף על הגז + גבינה פטה/ גבינת עיזים
  • טונה+ ביצה קשה ואריסה
  • פירה בטטה
  • בצל+ פטריות מטוגנות
  • רוטב פיצה + זיתים/תירס
  • למילוי מתוק:
  • ממרח נוטלה
  • ממרח תמרים
  • ממרח חלבה
  • אגוזים קצוצים עם סוכר וקינמון
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת בצק ספידי למאפים מהירים

  1. במיקסר מערבבים את כל החומרים , עד שנוצר בצק אחיד. מניחים למנוחה ל10 דקות מכוסה.
  2. מרדדים את הבצק דק יחסית, אך לא דק מידי בכדי שלא יקרע כשנמלא אותו.
  3. בעזרת כוס קורצים עיגולים מהבצק ומניחים בצד.
  4. ממלאים כל עיגול בצק במילוי שבחרתם בכמות של כפית מלאה. שימו לב לא להעמיס יותר מידי מילוי , אחרת המאפה לא יסגר.
  5. מקפלים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים היטב.. בעזרת מזלג מהדקים שוב את שולי הבצק.
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את המאפים בחלמון טרוף ומפזרים מעל שומשום/ קצח.
  7. אופים בחום של 180- 190 מעלות כ- 15-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של בצק ספידי למאפים מהירים

עוד מתכונים כמו בצק ספידי למאפים מהירים