איך להכין גביניות שמרים משגעות

גביניות שמרים משגעות

מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שכיף להכין עוד יותר כיף לאכול.

מהכמויות במתכון הזה יצאו לכם בערך 16 גביניות שמרים בינוניות, כך שאם אתם מתכננים להכין כמות שתחזיק יותר מיום-יומיים, כדאי להכפיל נפחים.

מצרכים למתכון

  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס חלב
  • למלית:
  • 500 גרם גבינת טוב טעם
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידת לימון מלימון אחד קטן
  • 1 ביצה גודל L
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם אבקת סוכר

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח עם שמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה המומסת ולשים כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
  3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרים המלית לתערובת אחידה.
  5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ ומחלקים לריבועים בגודל הרצוי שאתם מעדיפים את הגביניות שלכם. לא לשכוח שהגביניות עוד תופחות בתנור. מניחים במרכז כל ריבוע כף יפה של מלית.
  6. בעזרת מעט מאוד מים מהדקים את הגביניות לצורת מעטפה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הגביניות בביצה טרופה ושולחים לתפיחה של חצי שעה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות או עד שהגביניות מזהיבות. מפזרים מעל הגביניות אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.