דונאטס

דונאטס

חנוכה עוד לא נגמר ואי אפשר להסתפק בפעמיים סופגניות נכון?

השאלה שעלתה במוחו של כל אחד שאכל אותו – איך להכין דונאטס טובים בבית?

הפעם הבאתי לכם מתכון נהדר לדונאטס משגעים כי צריך קצת לגוון במהלך החג …

את הדונאטס הנפלאים הללו ניתן גם לאפות לגרסה ידידות יותר לגזרה, אבל ביננו… אין כמו לטגן !
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • 5 כוסות קמח
  • 1 שקית שמרית (50 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים גודל L
  • 1/2 1 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי:
  • שוקולד לבן/ שוקולד חלב/ שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות
  • צבעי מאכל בג'ל

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים והחלב תוך כדי לישה.
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק.
  5. מוסיפים את החמאה קוביה אחר קוביה עד שכולה נבלעת בבצק. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר. אם הבצק יוצא נוזלי מידי יש להוסיף מעט קמח עד לבצק מעט דביק ואחיד.
  6. מכסים את הקערה ושולחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. מחלקים 2 ניירות אפייה לריבועים ומניחים על תבנית.
  8. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 1 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת קערה קטנה. בעזרת חותכן עוגיות עגול קורצים חור בתוך כל עיגול בצק.
  9. מניחים את הדונאטס לתפיחה עד להכפלת הנפח בתנור שחומם מראש ל50 מעלות , כשבתחתית התנור יש קערה עם מים רותחים.
  10. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  11. ממיסים שוקולד במיקרוגל בקערה קטנה בפולסים של 30 שניות בכל פעם, עד שהוא נמס לחלוטין וטובלים את הדונאטס עד לציפוי מלא של החלק העליון. ( את השוקולד חלב יש לערבב עם כף שמן סויה כדי לדלל אותו מעט ) מקשטים עם סוכריות צבעוניות.

 

P1170013

 

 

 

דונאטס

 

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.