מאפינס שוקולד בראוניז מושחתים

מאפינס שוקולד בראוניז מושחתים

מאפינס שוקולד בראוניז משגעים שמכינים ב-10 דקות בלבד.
המאפינס הם מאפים נפלאים,ספק לחם,ספק עוגה שכיף לפתוח איתם את הבוקר לצד הכוס קפה.
ההכנה של המאפינס די פשוטה: לערבב את החומרים היבשים בקערה, להוסיף פנימה את החומרים הרטובים ושולחים לתנור לאפייה מהירה.
תוך 20 דקות יהיו לכם מאפים נפלאים לארח או להתענג בעצמכם.
כמובן ניתן לשחק עם תוספות המאפינס ולהוסיף פנימה אגוזים ושקדים או לערבב יחד עם השוקולד חלב גם שוקולד לבן או מריר.

המלצה חמה: צפו את המאפינס גם מלמעלה בגנאש שוקולד מריר או פשוט בשוקולד חלב מומס.
איך מכינים גנאש? ממיסים יחד במיקרוגל 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 250 גרם שוקולד מריר . מערבבים היטב ומצפים את העוגות מלמעלה בגנאש או סתם בשוקולד חלב מומס.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קקאו
  • 1 ביצה גודל L
  • 1/4 1 כוסות חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2/3 כוס ממרח שוקולד נוטלה
  • 200 גרם שוקולד חלב/מריר חתוך לקוביות

 

מאפינס שוקולד פראוניז

 

שלבי הכנת המתכון

  1. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח עם סוכר, קקאו ואבקת אפייה.
  2. מוסיפים פנימה את הביצה, החלב, החמאה המומסת והשוקולד ובעזרת כף עץ מערבבים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים פנימה את השוקולד החתול ומערבבים. שומרים מעט מהשוקולד בצד לפיזור מעל המאפינס.
  4. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר ומניחים מהבלילה גובה של 2/3 בכל שקע של התבנית.
  5. מפזרים מעל כל מאפין שבבי שוקולד ששמרנו בצד ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל-15-20 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ במאפין יוצא עם פירורים לחים עליו . הכי חשוב לא לאפות יתר על המידה את המאפינס ! הם יתייבשו ויאבדו את היחוד שלהם.
  6. מגישים חם ונהנים.

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.