מאפי שמרים במילוי קרם וניל ונגיעות שוקולד

מאפי שמרים במילוי קרם וניל ונגיעות שוקולד

אם עוד לא הספקתם להבין את זה עליי , אז אני מאוד אוהבת לעבוד עם בצקים בכלל ועם בצק שמרים בפרט. בצקים הם האהבה האמיתית שלי.
מבצק חסר צבע וצורה יוצאים מאפים אוורירים, שחומים ועם ריח שיכול להטריף.
כל מה שנותר לעשות הוא רק להחליט איזה מלית מתחשק באותו הרגע והאפשרויות הן אינסופיות. פשוט תענוג.
הפעם קיבלתם מתכון קלאסי לעוגות שמרים קטנות ושובבות שאי אפשר להפסיק לאכול.
שבלולי שמרים במלית וניל עם שברי שוקולד חלב, או במילים אחרות … שלמות!

אתם עוד פה? גשו לעבודה !

מצרכים למתכון

  • לבצק שמרים:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שטוחה אבקת גלוטן ( לא חובה )
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס חלב קר
  • 2 ביצים גודל L
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה טרופה להברשת העוגה
  • לקרם וניל (פטיסייר)
  • 2 כוסות חלב
  • 4 חלמונים
  • 5 כפות שטוחות קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 150 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות קטנות או שוקולד צ'יפס
  • לסירופ סוכר:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

שלבי הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח עם שמרים.
  2. מוסיפים סוכר,אבקת גלוטן ומלח ומערבבים היטב.
  3. שופכים פנימה את הביצים והחלב ומתחילים בלישה של הבצק.תוך כדי לישה מוסיפים חתיכות קטנות של חמאה, עד שהן נבלעות בבצק.
  4. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהוא נפרד מהדפנות שלו וכולו מלופף סביב וו הלישה. איך יודעים שהבצק מוכן? מוציאים חתיכת בצק קטנה ובעדינות מותחים אותה עד שהבצק נהיה שקוף וניתן לראות דרכו , אך לא נקרע. הלישה לוקחת 10 דקות בערך.
  5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. בינתיים מכינים את הקרם פטיסייר: בסיר קטן מחממים כוס וחצי חלב יחד עם חצי כוס סוכר ומקל וניל. ( חותכים את מקל הוניל ל2 חצאים ומוצאים בעזרת גב של סכין את כל הגרגירים המדהימים של הוניל ושופכים לסיר יחד עם המקל החצוי ).
  7. בקערה נפרדת מערבבים יחד חצי כוס חלב עם 5 כפות שטוחות קורנפלור. מוודאים שאין גושים ומערבבים פנימה את החלמונים.
  8. כשהחלב בסיר מגיע לסף רתיחה שופכים אותו בזרם דק לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה.
  9. שופכים את התערובת חזרה אל הסיר ומחזירים לאש. לא עוזבים את הסיר לרגע ! מערבבים כל הזמן בעזרת מטרפה בכדי שלא נקבל חביתה מתוקה.
  10. ממשיכים לבשל את התערובת תוך כדי ערבוב עד שמרגישים שהתערובת הופכת לסמיכה ונהיה יותר קשה לערבב. מורידים מהאש ומכסים בניילון נצמד בכדי שהקרם לא יקבל קרום.
  11. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים לשני חלקים.
  12. לוקחים כדור בצק אחד ומרדדים בעזרת מערוך למלבן.
  13. מורחים על הבצק שכבה אחידה של קרם הפטיסייר ומעל מפזרים שברי שוקולד חלב.
  14. מגלגלים לצורת גליל/ רולדה וחותכים לחתיכות בעובי 1 ס"מ .
  15. מסדרים בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה. שולחים לתפיחה של כחצי שעה עד ארבעים דקות.
  16. לבינתיים מכינים את הסירופ" בסיר קטן מביאים לרתיחה מים עם סוכר בכמויות שוות. מבשלים כ-5 דקות , עד שסירופ מקבל צבע ענברי בהיר מאוד. מכבים את האש.
  17. אופים בחום של 180 מעלות , כ- 20 דקות או עד שהמאפים שחומים וריחניים.
  18. מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים מיד בסירופ סוכר. בתיאבון .

הבלילה

מאפה שמרים

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.