מרק נהדר עשיר בירקות כתומים, טעים ובריא.
אני נורא אוהבת מרקים ובכלל מטורפת על החורף, אז נכון שהחורף מסרב להגיע אלינו,
אבל בסופ"ש היה יחסית נעים ולא יכולתי להתאפק יותר …
אז הכנתי לי סיר מרק מהביל וסמיך מלא בירקות כתומים נהדרים שמזכירים לי את החורף.
אז למי שמתגעגע לימים חורפיים וגשומים או סתם אוהב מרקים, זהו מרק  נהדר לפתוח איתו את עונת המרקים.
אם רוצים מרק כתום פרווה: ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה. את השמנת ניתן להוריד – עדיין יוצא מרק טעים מאוד.

תהנו.
 

מצרכים למתכון

  • 3 בטטות גדולות
  • 4-5 גזרים
  • 1 חתיכה של דלעת בגודל בינוני ( לא חובה )
  • 1 בצל גדול
  • 50 גרם חמאה/ שמן קנולה
  • 1 מיכל של שמנת לבישול או שמנת מתוקה (לא חובה, טעים מאוד גם בלי)
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון

  1. מטגנים בסיר את הבצל בחמאה עד להתרככות. חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות, ואת הגזר לעיגולים ומוסיפים לסיר לכמה דקות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות. מבשלים כ-20 דקות בערך או עד להתרככות של כל הירקות.
  2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אם החלטתם להוסיף את השמנת זה הזמן להוסיף אותה. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים היטב.
  3. מגישים בקעריות אישיות ומזלפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה דק. מגישים חם. בתיאבון.