_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"mycookbook.co.il","urls":{"Home":"http://mycookbook.co.il","Category":"http://mycookbook.co.il/category/%d7%94%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%99%d7%9f/","Archive":"http://mycookbook.co.il/2014/07/","Post":"http://mycookbook.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/","Page":"http://mycookbook.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9/","Nav_menu_item":"http://mycookbook.co.il/7700/","Wpcf7_contact_form":"http://mycookbook.co.il/?post_type=wpcf7_contact_form&p=4445","Cfs":"http://mycookbook.co.il/cfs/7830/"}}_ap_ufee
לפוסט הקודם
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
קרא בנייד!

מרק כתום – מרק בטטה וגזר כתום וקטיפתי

מרק בטטה

מרק נהדר עשיר בירקות כתומים, טעים ובריא .
אני נורא אוהבת מרקים ובכלל מטורפת על החורף, אז נכון שהחורף מסרב להגיע אלינו,
אבל בסופ"ש היה יחסית נעים ולא יכולתי להתאפק יותר …
אז הכנתי לי סיר מרק מהביל וסמיך מלא בירקות כתומים נהדרים שמזכירים לי את החורף.
אז למי שמתגעגע לימים חורפיים וגשומים או סתם אוהב מרקים, זהו מרק  נהדר לפתוח איתו את עונת המרקים.
אם רוצים מרק כתום פרווה: ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה. את השמנת ניתן להוריד – עדיין יוצא מרק טעים מאוד.

תהנו.
 

מה צריך

  • 3 בטטות גדולות
  • 4-5 גזרים
  • 1 חתיכה של דלעת בגודל בינוני ( לא חובה )
  • 1 בצל גדול
  • 50 גרם חמאה/ שמן קנולה
  • 1 מיכל של שמנת לבישול או שמנת מתוקה (לא חובה, טעים מאוד גם בלי)
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון:

  1. מטגנים בסיר את הבצל בחמאה עד להתרככות. חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות, ואת הגזר לעיגולים ומוסיפים לסיר לכמה דקות. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות. מבשלים כ-20 דקות בערך או עד להתרככות של כל הירקות.
  2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אם החלטתם להוסיף את השמנת זה הזמן להוסיף אותה. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים היטב.
  3. מגישים בקעריות אישיות ומזלפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה דק. מגישים חם. בתיאבון.
לפוסט הבא

אולי גם תאהב/י

מתכון אוזני המן
אוזני המן מבצק פריך נהדר
מתכון אוזני המן מבצק פריך נהדר שאפשר ורצוי להכין בכל פעם שמתחשק ולא רק בפורים.

אולי גם תאהב/י

קאפקייקס
קאפקייקס וניל ושוקולד צבעוניים ומהממים
גם אני נסחפתי בשיגעון הקאפקייקס והחלטתי לשתף אתכם במתכון לקאפקייקס שלי. הקאפקייקס הן בעצם בסך

21 תגובות על “מרק כתום – מרק בטטה וגזר כתום וקטיפתי”

  1. ואו יצא כ"כ טעים לא היה לי שמנת אבל הוספתי 2 שיני שום ויצא כ"כ לא נישאר כלום:) תודה

  2. מרק מעולה, לא פעם ראשונה שהכנתי ויצא פשוט טעים. הוספתי שיני שום קצוצות לאחר טיגון הבצל
    וכמובן גם דלעת. זהירות עם השום – גונב את הטעם. מוצלח – מומלץ בחום.

    תודה,

  3. ממש מעולה! כמו במסעדות! במקום מוסקט השתמשתי במרק עוף פרווה ולא התקמצנתי בשמנת! חמים וקטיפתי.. מושלם ליום חורף שכזה..

  4. הייי
    אני ממש אוהבת להכין את המתכונים שלך..
    באיזה שמנת מדובר למרק הזה ?
    תודה

  5. אני טיגנתי בצל בחמאה לארוחה חלבית הוספתי 2 בטטה ואחד גזר שום כתוש עט אגוז מוסקט מעט גינגר כורכום מרק עוף מעט מאוד מלח פלפל גרוס יצא סוףףףףףףףףףףףףףףףף אפשר לדעתי להוסיף גם עלי דפנה ופילפל אנגלי שתמיד משבחים כל מרק ויש לי קבוע בארון בטח אגיש עם בצל ירוק או עירית בתאבון

  6. היי…

    חיפשתי מתכון למרק כתום והגעתי לכאן.

    קיימת והבטחת – מרק פשוט להכנה וטעים ביותר!
    השתמשתי בחמאה. ללא שמנת.

    יצא יאמי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים