כך תכינו משלוח מנות ביתי ומפנק לפורים

כך תכינו משלוח מנות ביתי ומפנק לפורים

רציתם להכין משלוח מנות ביתי  ולא הספקתם? אין לכם כוח להשקיע יותר  מידי , אבל בכל זאת רוצים לתת משהו אישי?
ריכזתי לכם 4 מתכונים סופר קלים להכנה שעושים רושם שעבדתם עליהם והשקעתם לא מעט.
את העובדה שמשלוח המנות המרשים הזה לא הצריך יותר מדי מאמץ רק אתם תדעו 😉

(כמובן שכל משלוח מנות חייב לכלול בתוכו אוזני המן איכותיות, במקרה הכינותי מראש)

1. ממתק קוקוס ורוד

ממש כמו שהיינו קונים פעם והוא ממש קל להכנה!

 מצרכים:

  • 1/4 כוס חלב מרוכז
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1  כוס קוקוס + מעט קוקוס לציפוי
  • צבע מאכל ורוד

 הוראות ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה עם אבקת סוכר וחלב מרוכז לתערובת אחידה.
מוסיפים צבע מאכל ורוד או מעט צבע מאכל אדום ומערבבים לקבלת צבע ורוד מעט זרחני.
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב.
מכניסים למקרר ל10 דקות להתייצבות קלה.
יוצרים צורה של "נקניק" בין שתי כפות הידיים ליצירת גליל ומגללים בקוקוס.
אם העיסה  עוד רכה מכניסים שוב למקרר ל20 דקות נוספות.
זהו. נשאר רק לארוז  יפה.

 

 ממתק קוקוס

 

 

2. קייקפופס (סוכריות שוקולד ביתיות על מקל)

קייקפופס הן בעצם עוגות על מקל מצופות בשוקולד וסוכריות.
מאוד קלות להכנה והילדים משתגעים עליהן.

 מצרכים:

  • עוגת אינגליש קייק שלמה קנויה ( לא חשוב באיזה טעם )
  • 2-3 כפות ממרח שוקולד אהוב
  • מעט שמנת מתוקה במקרה הצורך ( אם העיסה יוצאת מספיק לחה )
  • מקלות סוכריה

לציפוי:

  • 300 גרם שוקולד חלב מומס עם 2 כפות שמן.
  • סוכריות צבעוניות.

הוראות הכנה:

  • מפוררים את העוגה אל תוך קערה.
  • מוסיפים את ממרח השוקולד ושמנת מתוקה במקרה הצורך ומערבבים היטב לקבלת עיסה נוחה לעבודה .
  • מכדררים את העיסה לכדורים בגודל של כדוור פינג פונג.
  • לוקחים את המקל של הסוכריה, טובלים בשוקולד המומס ותוקעים בתוך הכדורים שיצרנו. מכניסים למקפיא ל- 20 דקות.
  • מוציאים את הכדורים מהמקפיא וטובלים שוב בשוקולד המומס. מגירים עודפי שוקולד וטובלים בקערה קטנה עם סוכריות צבעוניות.
  • מניחים על צלחת להתייצבות. אפשר להכניס  למקפיא לעוד כמה דקות להתייצבות מלאה במקרה הצורך.
  • עוטפים יפה ומכניסים למשלוח מנות.

 

שולחן העבודה26

3. רוקי רוד

חטיף אמריקאי טעים טעים שנקרא רוקי רוד ,שילדים ימותו עליו וגם מבוגרים יהנו ממנו.

מצרכים:

  • 400 גרם שוקולד מריר רגיל או עם אגוזים
  • 2 כוסות מרשמלו לבן וורוד חתוך לרבעים
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים לבחירתכם ( במקרה ולא השתמשתם בשוקולד עם אגוזים )
  • 14 יחידות פתי בר שבורים גס
  • קורט מלח

הוראות ההכנה:

  • ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם את השוקולד המריר.
  • בינתיים חותכים לקערה את המרשמלו ומוסיפים את האגוזים והפתי בר.
  • מערבבים היטב.
  • שופכים את השוקולד המומס אל  תוך קערת האגוזים והמרשמלו ומערבבים היטב לציפוי מלא של כל התערובת.
  • מעבירים לתבנית חד פעמית מרובעת קטנה ומשטחים. מהדקים היטב בעזרת מרית.
  • מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות מלאה.
  • חותכים לקוביות קטנות ואורזים יפה בנייר צלופן וסרט.

רוקי-רוד-2

 

4. נשיקות מרנג צבעוניות ומתוקות

המתכון האחרון הוא מתכון חובה בכל משלוח מנות. גם כי הוא צבעוני ויפה וגם ילדים ומבוגרים אוהבים אותו והוא מאוד קל להכנה.
כמובן שאני מדברת על נשיקות מרנג צבעוניות ומתוקות.

מצרכים:

  • 4 חלבונים גודל L
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף אבקת סוכר
  • צבעי מאכל לבחירה
  • סוכריות צבעוניות  לקישוט ( לא חובה )

הוראות הכנה:

  • מקציפים במיקסר נקי ויבש (  חשוב מאוד שלא יהיה טיפת שומן שתבוא במגע עם המרנג, כי אחרת הוא לא יקציף )
  • את החלבונים יחד עם קורט המלח עד שנוצר קצף שמזכיר במרקמו קצף גילוח.
  • מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה.
  • מקציפים לפחות 8 דקות !! עד שנוצר קצף מאוד מאוד יציב ללא גרגרי סוכר בפנים.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עוד כחצי דקה.
  • מוסיפים צבעי מאכל אם רוצים ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק/ כוכב/ משונן
  • ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בחום של 100 מעלות, בתוכנית טורבו כשעתיים, עד שהנשיקות מתנתקות בקלות מנייר האפייה והן פריכות ונמסות בפה ולא דביקות.
  • מצננים ומיד מכניסים לקופסא אטומה בכדי שלא יקבלו לחות.

 

נשיקות

 

 

נשיקות מרנג
אפשר גם בורוד…

 

 

זהו. סיימנו עם משלוח המנות הקליל שלנו וכולו עבודת יד. הכי כיף לקבל משלוח מנות שכזה  🙂

שיהיה לכם חג פורים שמח ושקט ( לתושבי הדרום ) והכי חשוב מתוק !

אם הכנתם משלוח מנות וצילמתם, בואו לחלוק את התמונות עם כולנו בעמוד שלי בפייסבוק!

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.