עוגיות בוהן

עוגיות בוהן
מתכון נהדר של עוגיות קלות שיחממו לכם את הלב והנשמה.
העוגיות לא מצריכות חומרים מיוחדים ובדרך כלל הם נמצאים באופן קבוע בכל בית. הן פשוטות להכנה ומלכלכות רק את המעבד מזון.
תהנו.
 
 

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 2 כוסות קמח גדושות
  • 1 שקית אבקת סוכר ( 100 גרם)
  • 1/3 כוס שמן + כף שמן
  • ריבה שאוהבים, נוטלה, ממרח נוגט, ממרח חלבה

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון מערבבים קמח יחד עם חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. קורצים מהבצק כדורים קטנים, בערך בגודל של כדור פינג פונג ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת הבוהן יוצרים גומה בתוך כל כדור בצק, כמעט עד התחתית .
  3. אופים בחום של 160 מעלות כ- 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב טיפה. העוגיות צריכות להישאר בהירות. אם במהלך האפייה העוגיות תופחות מידי והשקע כמעט ונעלם, אפשר לפתוח את התנור ובעזרת כפית ליצור שוב שקע ולהמשיך לאפות כרגיל. מניחים לעוגיות להתקרר.
  4. בעזרת שקית זילוף קטנה או כפית ממלאים את השקעים של העוגיות במילוי האהוב עליכם. שומרים בכלי אטום בשכבה אחת.

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.