עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים

מתכון להכנת עוגת תפוזים בחושה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עוגת תפוזים בחושה, קלה להכנה ומתוקה מתוקה .
הכלל הכי חשוב בעוגות בחושות הוא לא לאפות אותן יתר על המידה, כי אחרת הן פשוט מתייבשות אז שימו עין על העוגה לקראת סוף האפייה.
אז איך יצאה עוגת התפוזים? אם יש לכם מתכונים נוספים לעוגת תפוזים, שלחו אותם אליי ואכין את אלו שמוצאים בעיני (עם קרדיט כמובן).

מרכיבים להכנת עוגת תפוזים בחושה

  • 4 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז מתפוז אחד גדול
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • לסירופ המתוק (לא חובה):
  • גרידת תפוז מתפוז 1 גדול
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים רותחים
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת עוגת תפוזים בחושה

  1. מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד אשר נוצרת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  2. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים,השמן ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מנפים את הקמח אל תוך הקערה ביחד עם אבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40-45 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה לקראת הסוף כי כל תנור הוא שונה.
  4. מכינים את הסירופ המתוק: מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר ובינתיים בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקיקות של קליפות תפוז. מוסיפים את קליפות התפוז אל תוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות להיות שקופות חלקית והסירופ הופך לסמיך מאוד ( כמעט כמו דבש ). מכבים את האש ויוצקים על העוגה מעט מהסירופ ( לא חובה, רק למי שאוהב עוגות מעט רטובות ) . מקשטים עם קליפות התפוז המסוכרות ומגישים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של עוגת תפוזים בחושה

עוד מתכונים כמו עוגת תפוזים בחושה