עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים

2 תבניות אינגליש קייק
עדכון אחרון: 23/01/2014
עוגת תפוזים בחושה, קלה להכנה ומתוקה מתוקה .
הכלל הכי חשוב בעוגות בחושות הוא לא לאפות אותן יתר על המידה, כי אחרת הן פשוט מתייבשות אז שימו עין על העוגה לקראת סוף האפייה.

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז מתפוז אחד גדול
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • לסירופ המתוק (לא חובה):
  • גרידת תפוז מתפוז 1 גדול
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

שלבי הכנת המתכון:

  1. מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד אשר נוצרת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  2. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים,השמן ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מנפים את הקמח אל תוך הקערה ביחד עם אבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40-45 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה לקראת הסוף כי כל תנור הוא שונה.
  4. מכינים את הסירופ המתוק: מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר ובינתיים בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקיקות של קליפות תפוז. מוסיפים את קליפות התפוז אל תוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות להיות שקופות חלקית והסירופ הופך לסמיך מאוד ( כמעט כמו דבש ). מכבים את האש ויוצקים על העוגה מעט מהסירופ ( לא חובה, רק למי שאוהב עוגות מעט רטובות ) . מקשטים עם קליפות התפוז המסוכרות ומגישים.
מתכון עוגת תפוזים

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

128 תגובות

  1. ענת

    אוהבת עוגות כאלה.
    איך הוצאת את העוגה בשלמותה מהתבנית?
    האם אפשרי ילשים רק חצי כוס סוכר?
    אשמח לדעת -מה זה תמצית וניל אמיתית. יום נעים

    • לירז

      .היי ענת,
      את העוגות מהסוג הזה מאוד קל להוציא מהתבנית, פשוט אופים בתבנית חד פעמית מאלומניום משומנת קלות ואחרי שהעוגה מתקררת לגמרי הופכים אותה על צלחת הגשה.
      לגבי הסוכר, לא הייתי ממליצה לך להפחית כ"כ הרבה כמות כי בכל זאת יוצאות פה 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק וחצי כוס סוכר על 2 עוגות זה ממש לא מתוק.
      מה שכן, את הסירופ את לא חייבת להכין, זה רק לקישוט.
      תמצית וניל אמיתית זו התמצית וניל שקונים בדרך כלל בחנויות מתמחות ( למרות שיש גם בחלק מהסופרים )
      וכתוב עליה תמצית וניל איכותית או אמיתית.
      היא הרבה יותר טעימה וריחנית לעומת התמציות "בטעם וניל" שזה כמובן לא הדבר האמיתי.
      אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול ובינתיים שיהיה לך יום מקסים !

  2. ענת

    תודה על ההסבר.התברר לי שאני משתמשת בתמצית וניל-אם כך
    לא איכותית.
    שאלה כללית-שאת אופה תבנית או 2 תבניות באינגלייש קייק חד פעמית-
    היכן את שמה את התבניות על רשת התנור? או על תבנית של התנור?
    חייבת לציין שאת מקסימה נורא.

    • לירז

      אז כדאי לך לעבור לדבר האמיתי כי זה פשוט טעים :)
      כשאני אופה בתבניות של אינגליש קייק אני מניחה אותן על תבנית נוספת חד פעמית גדולה ואז על הרשת…
      מהסיבר הפשוטה שאם העוגה תחליט לתפוח יותר מידי או תגלוש מעט, התבנית החד פעמית תתלכלכך ולא התנור.
      אני לא אוהבת לאפות על התבנית של התנור עצמו כי לדעתי היא מעבירה יותר מידי חום לתחתית של העוגות והתבנית החד פעמית עושה את העבודה מעולה.
      תודה רבה על המחמאות :)

  3. ענת

    תודה רבה רבה. .
    את העוגה מתכננת להכין ביום חמישי . תבורכי -יום מקסים.

  4. אילנה

    טעיםםם הכנתי רוטב מכוס מיץ תפוזים עם שתי כפות סוכר הרתחתי עד שהסוכר נמס ושפכתי על העוגה

  5. סיגל

    לירז היי,
    אני ממשיכה בעדכונים. יצאה עוגת תפוזים מהממת. הכנתי אותה בתבנית 24 ולא הספקתי להכין את הרוטב והיא נגמרה כמו שהיא בלי תוספות.
    היום אני עוברת ללחמניות בצל.
    תודה על הכל. סיגל

  6. מוריה

    הכנו ויצא מעולה, שתי העוגות התחסלו בפחות מיממה.
    עכשיו אנחנו מכינים את סבב ב' לשבת… אגב, גם לדעתנו אפשר להפחית קצת בכמות הסוכר.
    תודה רבה על המתכון וההשקעה! האתר והתמונות ממש יפים, מחכים למתכונים חדשים… =)

  7. אילנה

    שלום,
    יוצא לי לאפות די הרבה: עוגת מייפל, עוגת פרג, שוקולד עוגיות שוקולד ציפס ועוד'
    אבל, דווקא עוגת תפוזים עדיין לא הצלחתי לעשות!!! וזה מתסכל אותי כל פעם מחדש אני לא מבינה איפה אני טועה, היא פשוט לא יוצאת לי אפויה
    המתכון שלי הוא כזה: אשמח לדעת איפה אני טועה
    1 כוס קמת תופח, 1 כוס מיץ תפוזים, סוכר וניל חצי כוס שמן, 2 ביצים מופרדות, כוס סוכר, גרידת תפוז. אני אופה את זה בתבנית מרובעת קטנה שחורה של ניקול (שמתאימה גם למיקרוגל) חום 180 45 דקות, וניסיתי גם כמה פעמים על 160 קרוב לשעה ולא הולך לי!! אני לא יודעת איפה אני טועה. האם מוציאים את העוגה ישר מהתנור בתום ה 45 דקות? כי כשאני מוציאה אותה מיד היא נופלת לי…

    • לירז

      היי אילנה,
      תראי את המתכון הספיצפי שכתבת פה לעוגת תפוזים אני אישית לא מכירה ולא הכנתי אותו ולכן אין לי תשובה לתת לך.
      מה שכן, את יכולה לנסות לאפות את העוגת תפוזים שלי, כי לי היא יוצאת טוב בכל פעם שאני מכינה אותה…
      את העוגה אכן מוציאים מיד בתום האפייה, רק רצוי לבדוק בעזרת שיפוד או קיסם שהעוגה אכן אפויה לגמרי .
      מקווה שהצלחתי לעזור לך במשהו…

      לירז

    • אילנה, יש במתכון שלך פרופורוציות לא נכונות. תנסי להוריד כמות מיץ התפוזים לחצי ולהוסיף ביצה.

  8. ק

    היי
    תקשיבי העוגה טעמה מעולה רק חבל שפעם ראשונה העוגה יוצאת לי עם תחתית רטובה וסמיכה והלמעלה מעולה…. למה זה קרה? יש מושג?

    • לירז

      תחתית רטובה וסמיכה?

      אולי העוגה לא נאפתה מספיק בתחתית שלה?
      בדקת את העוגה עם קיסם בתום האפייה לראות שהיא אכן אפויה לגמרי?

    • לירז

      היי אורי,

      לא הייתי ממליצה לך להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום כי לסוכר החום יש טעם שונה והוא משנה את הטעם של העוגה ולפעמים גם את המרקם שלה…

  9. ליז

    העוגה התבקעה עבדתי בדיוק לפי המתכון, מה זה מרכז התנור? אולי אני מניחה אותה בשלב נמוך?

    • רותי ...

      עשיתי את עוגת התפוזים לפי כל הכללים ,צר לי העוגה לא עלתה יפה .מאכזב

  10. שירן

    הכנתי לשבת ויצאה לי הודעה ממש נדירה מה שברגיל לא קורה תודה רבההה

  11. שירן

    ליז מי שאמרה לך שהעווגה לא יצא טוב אז היא לא היענה לפי המתכון
    מי שעושה לפי המתכון צריך לצאת לה ממש טוב עם נפך ספוגית וטעימה !

  12. דניאלה

    העוגה נהדרת. הפיצה ריח נעים מאוד בבית, עריבה לחיך. בערב הוכנה, ולמחרת 2 תבניות אינגליש קייק, חוסלה!
    תודה רבה.

  13. סבינה

    שלום לכולם!
    אתמול הכנתי את עוגת התפוזים יצאה לי מהמם מאוד אורירית קלה וטעימה וגם גבוה
    רק ש הסירופ יצאה מאווווד מתוק פעם הבאה ינסה לעשות עם פחות סוכר ועם מיץ תפוזים את הסירופ
    תודה על המתכון המאולה !!!

  14. יעל

    את הבצים צריך להפריד? ואם כן מה עושים עם החלמונים??? כל זה לא כתוב במתכון שלך

  15. יהונתן

    שידרוג של העוגה- למי שאוהב שוקולד/תפוז ושוקולד- להוסיף קוביות שוקולד לעוגה באמצע שלב האפייה-משדרג את הטעם של העוגה

  16. דורה

    יצאה מהתנור לפני שעה וכבר הילדים טרפו!
    פשוט עוגה נהדרת וגם קלה להכנה.
    תודה!
    ד.א. בשביל הילדים ויתרתי על סירופ התפוז והכנתי קרם וניל, חציתי את העוגה ומרחתי קרם בפנים וגם מבחוץ.
    בפעם הבאה אנסה את הגירסה המלאה שלך.
    ושוב- תודה!

      • דורה

        היי לירז,
        בפעם השנייה ובכל הפעמים הרבות שאפיתי את העוגה – אפיתי בדיוק כפי שהצעת, כולל הסירופ. והילדים? מתים על זה!!!
        תודה!!!

  17. תמי

    שלום לך
    הייתי מעונינת במתכון של עוגת תפוזים כולל הקליפה
    תודה מראש תמי

  18. נסטיה

    העוגה מדהימה!
    אני בדיוק אוכלת אותה.. עשיתי הכל לפי מה שרשמת וקיבלתי רק מחמאות עליה!! תודה רבה!

  19. נגה

    שלום לך,
    האם ניתן להוסיף אגוזים קצוצים לעוגה? אם כן, באיזה שלב להוסיף?

    • לירז

      היי נגה,

      אישית לא הייתי ממליצה לך להוסיף אגוזים לעוגה הזו,היא טעימה מאוד כמו שהיא.

    • לירז

      היי לירון,
      הרצועות הכתומות- שקופות אלו קליפות תפוז מסוכרות בסירופ סוכר.

  20. לאה

    שלום,
    האם אפשר לאפות את העוגה בטוסטר אובן ?
    ואם כן- האם יש לשנות טמפ'/זמן אפיה?

    • לירז

      היי לאה,

      האמת שאף פעם לא אפיתי שום דבר בטוסטר אובן אז אין לי תשובה לתת לך…

  21. אביגיל

    בשישי האחרון התחשק לי מאד עוגת תפוזים הלכתי לחנות (מכיוון שאני הרבה יותר בשלנית מאופה) והעוגה עלתה 30 שקלים. החלטתי להכין את העוגה לבד, וטוב שכך העוגה הייתה כל כך פשוטנ ויצא טעים יותר מכל עוגה בחנות. החלטתי במקום רק להוציא את קליפות התפוז המסוכרות. החלטתי לשפוך את כל הסירופ כולל הקליפות על העוגה- יצא מעין frosting קרנצ'י מתוק בטעם תפוז. הוסיף מאד.

    • לירז

      היי אביגיל ,

      אני ממש שמחה לשמוע שנהנית מהעוגה !
      תודה שחזרת לעדכן איך יצא לך :)

  22. לילך

    עוגה טעימה וכיפית. רק דבר אחד חשוב לכולן:
    אני ממליצה לא להשתמש בתבניות חד פעמיות למען איכות הסביבה.
    בטח ובטח לא מאלומיניום, שזה הדבר הכי פחות מתכלה שקיים בערך… :-)
    פשוט לקנות תבניות סיליקון ששום דבר לא נדבק אליהן. הן נהדרות ונשטפות בקלות.
    תודה רבה ועשייה נעימה.

    • לירז

      היי לילך ,
      תודה שחזרת לעדכן איך יצאה לך העוגה :)

      לגבי התבניות, אני מסכימה בהחלט.. אין צורך לזהם את הסביבה.

  23. פאני

    הכנתי את העוגה עם כוס סוכר אחת במקום אחת וחצי ומרחתי סירופ מייפל מלמעלה יצא מושלםםםםםםםםםםםםם
    בהצלחה!!!! אחלה מתכון…..

  24. יהל

    הכנתי אותה אתמול בערב.
    השינויים שלי: שמתי כוס סוכר אחת, ופחות מחצי כוס שמן, הוספתי פיצפוצי שוקולד ובמקום הסירופ סחטתי קצת יותר מכוס תפוזים ומהקצת שנשאר שפכתי על העוגה אחרי שהוצאתי מהתנור.
    יצא מדהים!
    העוגת תפוזים הכי טעימה שאכלתי [אפילו יותר מזאת של אמא!]
    תודה רבה על המתכון :)

    • לירז

      היי יהל ,

      נשמע שעשית אחלה שידרוגים לעוגה :)

      אין כמו השילוב של שוקולד ותפוז… פשוט מושלם !

    • לירז

      היי,

      העוגה יוצאת אוורירית בגלל ההקצפה של הביצים … יכול להיות שלא הקצפת מספיק את הביצים?

  25. דורית

    בס"ד

    שלום לירז,
    הכנתי את העוגה עכשיו,יצא מדהים!!!!! אני מחכה לבעלי שיבוא הביתה להתענג עליה, יישר כח!, תבורכי מפי עליון..

      • אתי

        לדעתי , וכך אני עושה – אני משתמשת בקמח תופח ואז נחסך ממני הצורך להוסיף אבקת אפיה.
        אבל העוגה מעולה – אני חוזרת עליה לפחות פעמיים בחודש !!! הכי טעימ! הכי קלה !!

  26. קרן

    הי הכנתי את העוגה בגן עם הילדים. אפינו אותה בטוסטר אובן ויצא מעולה!!!! כיוונתי ל 160 מעלות וזה היה יופי.

  27. בגלל השביתה לא היתה לבן שלי מסיבת ט"ו בשבט בגן והוא מאוד התאכזב שלא הכין עוגת תפוזים כמו שהובטח להם.
    אז עשיתי חיפוש ברשת לעוגת תפוזים והגעתי אליך.
    הכנו את העוגה והיא יצאה מ-עו-לה!
    תודה רבה :-)

    • לירז

      וואו איזה כיף לשמוע שהילד נהנה.. ממש חיממת לי את הלב !
      שמחתי לעזור :)

  28. עמליה אילן

    שלום!
    האם אפשר לאפות בתבנית שקעים כעוגה אישית? זה מאוד מוצא חן בעיני.
    עמליה

    • לירז

      היי עמליה,

      בהחלט אפשר לאפות בתבנית שקעים כעוגות אישיות, רק שזמן האפייה מתקצר בערך ל20 דקות.
      רצוי לבדוק את העוגות אחרי 15 דקות.

      בהצלחה !

  29. נורית

    שלום ענת ופורים שמח
    שאלה שתמיד מעניינת אותי
    האם עוגות בחושות חשוב לאפות בחום רגיל או בטורבו?

    • לירז

      היי נורית,
      שמי לירז ולא ענת.
      עוגות אני אופה תמיד בחום רגיל ולא בטורבו.

  30. אורלי

    הרגע הוצאתי את העוגה מהתנור וכבר אחת נגמרה יצאה עוגה מעולה!!!!
    שאפו באמת מגיע לך!העוגה יוצאת מן הכלל!

  31. ורדה

    הכנתי את העוגה כלשונה (כולל הסירופ) ויצא מעולה. אוורירי ותפוזי. תודה על המתכון. רק הערה למי שאין לה זסטר (נגיד אני) – גירדתי תפוז על פומפיה – על החורים הכי עבים – וזה יצר יופי את רצועות התפוז לסירופ. (כמובן שלחצתי קצת את התפוז לפומפיה כדי שהפסים יצאו עם קצת לבן). בקיצור שוב תודה רבה.

  32. ורדי

    הכמות מספיקה ל 3 תביות אינגליש קייק מאלומיניום ולא ל 2 , אחרת זה יהיה יותר מדיי ויגלוש !!!

    • סיגלית

      ורדי שלום אולי את צודקת אבל אם נחלק את העוגה ל.3 תבניות אז העוגה נמוכה מידי אפשר בשני תבניות אינגליש ובשאר התערובת שנשארה ניתן לאפות בצלוחיות אלומיניום אישיות שווה ניסיון

  33. אתי

    מנסיון שלי – זאת עוגת התפוזים הטעימה ביותר והקלה ביותר להכנה !!! יש לי שנים רבות של נסיון באפיית עוגות – וזו עוגה שהצלחתה מובטחת תמיד !!! מעולה !!!

  34. סיגלית

    הכנתי את העוגה פעם אחת ואפילו שיפרתי את המתכון והוספתי שוקולד חלב מומס עם מעט חלב ויצא פשוט נהדר אני ממליצה בחום לנסות אני כבר מכינה עוד שניים אחת לעבודה ואחת לבית תנסו לא תפסידו

    • קארין

      עוגה מצויינת!!!

      נשמע מעניין התוספת של שוקולד החלב, מה הכמויות ובאיזה שלב הוספת?

  35. מיטל

    הכנתי את העוגה ארבעה פעמים
    בפעמיים הראשונות יצא מוצלח מאוד, ממש כמו בקונטוריה ופעמיים האחרונות העוגה משום מה לא תופחת! הכנתי אותה בדיוק אותו הדבר אין לי מושג למה!!
    מישהו יכול להביא רעיון למה זה קורה?

  36. עדן

    אפשר לוותר על גרידת התפוז ולהוסיף עוד שקית אבקת אפיה כאילו להשתמש ב2 שקיות זה ישנה משהו

  37. שרון

    שלום,
    האם הכמויות במתכון מתאימות לעוגה עגולה בתבנית של 26 ?

    יום טוב

  38. קטיה

    אפשר לא לשחמטאי את גרידת התפוז ? זה יצא אותו דבר ? או שזה יצא לא טעים ?

  39. כלנית

    שלום.אפיתי את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מקרטון.לאחר שהוצאתי את העוגות מהתנור הן הצטמקו והתקמטו.מה לדעתך גרם לכך? חוץ מזה הטעם שלהן נהדר.
    שנה טובה ותודה
    כלנית

  40. מירי

    יצא יאמי!
    במקום סירופ תפוז, עשיתי מיץ תפוזים, סוכר וחתיכות לימון :)
    ייאמ

  41. קרן

    העוגה יצאה מעולה אפילו בתי לקחה כל השבוע 2 חתיכות לביה"ס, רק דבר אחד לא צריך את הסירופ מעל הוא מכביד על העוגה , מה גם שהוא נשרף לי אפילו ריבה לא יצא ממנו
    בדרך להכנה השניה שבת שלום:)

  42. ורד

    רציתי לשאול שאלה קטנה:

    האם העוגה התפוזים מתאימה גם לציפוי אם בצק סוכר?

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      גם אני רציתי לדעת האם העוגה מתאימה לציפוי בבצק סוכר?

  43. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    העוגה מדהימהההההה,קלה להכנההההה,במקום שמן שמתי חמאה מומסת

  44. אינגה

    עשיתי את העוגה בתבניות קרטון אינגליש-קייק – יצאו לי 3!! תבניות.
    העוגה אוורירית, נמסה בפה.
    תודה על המתכון :)

  45. נועה

    עוגה ממש טובה וכייפית, הכנתי למשפחה המצומצמת שלי ומאוד התלהבו..כמה פשוט, ככה טעים. תודה רבה :)

  46. דןדן2

    וואו, פעם ראשונה פה, פעם ראשונה מכינה ת'עוגה ,ללקק את האצבעות, מרוב התלהבות השניה כבר בתנור, כי חצי מהראשונה כבר נאכלה…..

  47. ירון

    המתכון של העוגה זהה לשלי בשני הבדלים: שאני שם סוכר וניל ומשתמש בקמח תופח.
    הבעיה היחידה שכשאני שם את הקמח תופח בכל המרקם המנופח, כל העיסה צונחת למטה…
    למישהי יש פתרון יצירתי?
    אגב העוגה יוצאת טעימה בכל מקרה רק פחות גבוהה…

  48. עוגה פצצה אוורירית ביותר ורכה חשוב להקציץ טוב טוב את הביצים והסוכר כך העוגה טעימה יותר ממליצה לשים מעל אבקת סוכר במקום סירופ .,

שאלות או הערות על המתכון / מדריך?