10 דקות - 2 תבניות אינגליש קייק
שתפו עם חברים:
עוגת תפוזים בחושה, קלה להכנה ומתוקה מתוקה .
הכלל הכי חשוב בעוגות בחושות הוא לא לאפות אותן יתר על המידה, כי אחרת הן פשוט מתייבשות אז שימו עין על העוגה לקראת סוף האפייה.

מה צריך

  • 4 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז מתפוז אחד גדול
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • לסירופ המתוק (לא חובה):
  • גרידת תפוז מתפוז 1 גדול
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

שלבי הכנת המתכון:

  1. מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד אשר נוצרת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  2. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים,השמן ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מנפים את הקמח אל תוך הקערה ביחד עם אבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40-45 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה לקראת הסוף כי כל תנור הוא שונה.
  4. מכינים את הסירופ המתוק: מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר ובינתיים בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקיקות של קליפות תפוז. מוסיפים את קליפות התפוז אל תוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות להיות שקופות חלקית והסירופ הופך לסמיך מאוד ( כמעט כמו דבש ). מכבים את האש ויוצקים על העוגה מעט מהסירופ ( לא חובה, רק למי שאוהב עוגות מעט רטובות ) . מקשטים עם קליפות התפוז המסוכרות ומגישים.
מתכון עוגת תפוזים