_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"mycookbook.co.il","urls":{"Home":"http://mycookbook.co.il","Category":"http://mycookbook.co.il/category/%d7%94%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%99%d7%9f/","Archive":"http://mycookbook.co.il/2014/07/","Post":"http://mycookbook.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/","Page":"http://mycookbook.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9/","Nav_menu_item":"http://mycookbook.co.il/7700/","Wpcf7_contact_form":"http://mycookbook.co.il/?post_type=wpcf7_contact_form&p=4445","Cfs":"http://mycookbook.co.il/cfs/7830/"}}_ap_ufee
לפוסט הקודם
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
קרא בנייד!

מרק תירס סיני כמו במסעדה

מתכון מרק תירס

סוף כל סוף הגיע הגשם, לא תכינו לכבודו מרק?
מתכון נהדר למרק תירס סיני טעים טעים וסמיך שהכי כיף להתפנק עליו. יותר טוב משל אהרוני או כל מסעדה -בנוחות של הבית שלכם.
מלבד הטעם הנהדר שלו, הוא מהיר וקל להכנה ותוך

20 דקות יש לכם סיר מרק חם ומבעבע .

תהנו.

מה צריך

  • 2 קופסאות שימורים של תירס
  • 5 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2-3 ביצים
  • 2 כפות רוטב סויה אמיתי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף שמן שומשום (לא חובה , רק למי שאוהב את הטעם )

שלבי הכנת המתכון:

  1. שופכים לסיר קופסאת שימורים אחת עם הנוזלים ובעזרת בלנדר ידני טוחנים למחית.
  2. מוסיפים לסיר גם את קופסאת התירס השנייה יחד עם הנוזלים שלה, מוסיפים גם את המים ומתבלים במרק עוף,סויה,מלח וסוכר .
  3. מביאים את המרק לרתיחה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם מעט מים לתערובת חלקה ושופכים לסיר. ממשיכים לבשל את המרק עד שהוא מסמיך, בערך כ- 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את שמן השומשום.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב ובעזרת מזלג מזלפים נטיפים של הביצה לתוך הסיר, ממשיכים לבשל עד שנטיפי הביצה מלבינים. מעבירים את המרק לקערת הגשה ומפזרים מעל קצת עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק. בתיאבון.
מרק תירס
לפוסט הבא

אולי גם תאהב/י

מתכון אוזני המן
אוזני המן מבצק פריך נהדר
מתכון אוזני המן מבצק פריך נהדר שאפשר ורצוי להכין בכל פעם שמתחשק ולא רק בפורים.

אולי גם תאהב/י

קאפקייקס
קאפקייקס וניל ושוקולד צבעוניים ומהממים
גם אני נסחפתי בשיגעון הקאפקייקס והחלטתי לשתף אתכם במתכון לקאפקייקס שלי. הקאפקייקס הן בעצם בסך

125 תגובות על “מרק תירס סיני כמו במסעדה”

  1. אתמול לראשונה הגעתי לאתר שלך דרך המלצה בבלוג שכן.
    ניסיתי ישר את המרק הזה והוא יצא פשוט מעולה!!
    לא שמתי סויה… שכחתי :) למרות זאת יצא אליפות ומחכה כבר לנסות עוד מתכונים.
    אשמח למתכון לשקשוקה בלי הרבה פלפלים…
    תודה!!

    1. איזה כיף לשמוע :)
      תודה שחזרת לספר איך יצא לך…
      בהמשך אני אפרסם מתכון לשקשוקה בלי כל הפלפלים הקלויים :)

    2. אחלה מרק -אהבתי ממש קל להכנה:)
      אומנם גרים בפלורידה החמה אבל כיף לשתות מרק ביום שישי עם המזגן
      שבת שלום

  2. פעם ראשונה שעשיתי מרק תירס. יצא מאוד טעים רק יש כמה הערות קטנות:
    4 כפות סוכר זה יותר מדיי, עצרת על 2.
    בעיה קטנה להזליף נטיפים של ביצה – זה לוקח המון זמן.
    והערה אחרונה – רשום 2 כפות רוטב סויה אך אין התייחסות לרוטב סויה בתוך אופן ההכנה.
    ואחרי הכל אין לי צל של ספק שאני אחזור לאתר למתכונים נוספים (כבר שמתי עין על פשטידת פסטה ו4 גבינות :))

    1. היי אירה,
      אני שמחה שהמרק יצא לך טעים.
      לגבי כמות הסוכר, זה עניין של טעם… אני אוהבת את המרק תירס שלי קצת יותר מתוק.
      ולגבי הנטיפים של הביצה, אם יש לך דרך אחרת אני אשמח לשמוע. זו הדרך היחידה שאני מכירה.

      1. נטיפי ביצים אפשר לעשות דרך מסננת רשת דקה.
        בתיאבון ולא צריך בשביל המרק חורף

      2. אפשר לטרוף את הביצים בכוס עם מעט מים ולשפוך הכל בבת אחת למרק, לערבב , יוצא אותו דבר

    2. תודה על המתכון , יצא מעולה!!
      בעיקר קל מאוד להכנה, לא הייתה לי שום בעיה עם נטיפי ביצים, פשוט שופכים באיטיות ומערבבים במהירות בתוך המרק הרותח. יוצא נהדר. מי שלא אוהב סויה, אפשר 2 כפות חומץ.
      חוץ מזה אפשר לטגן בצל קצוץ אחד בקצת חמאה עד לשקיפות, יוצא פגז !!
      בתיאבון !!!

    3. את את שמה אותו על אש גבוהה כדאת עושה את זה לוקח דקה וחצי

  3. יצא מעולה!
    קראתי את התגובות, ולכן שמתי 3 כפות סוכר ויצא בסדר גמור.
    הזלפת הביצים עם המזלג מצויינת, ולא איטית.
    תודה, שבת שלום ובתיאבון!

  4. זה כבר לא חורף אבל מרוב שהוא טעים גם הקייץ לא מפריע!:)
    רק שאני טיגנתי קת את הבצל בסיר עם חמאה עד לשקיפות ואז כול השאר יצא מדהים

  5. היה מאוד נחמד וקליל להכנה. לא היה לי קונפלור אבל קמח גם עבד, ו2-3 כוסות סוכר זה בהחלט מספיק למי שלא אוהב יותר מדי מתוק. לנו הבצל הירוק קצת הרס אז הוצאנו. בכללי, נהננו ואני אעשה שוב.

  6. שבתי והכנתי את המרק היום וראיתי את השגיאת כתיב שלי- טוב, 2-3 כוסות סוכר זה בהחלט מתוק מדי. :-) בתאבון.

  7. היי לירז
    חייבת לנסות את המרק הזה, עוד יש לי בפה טעם של מרקי תירס כאלה שאכלתי במסעדות סיניות ולא היה לי שמץ מושג איך להכין, רק שאלה קטנה, 2 קופסאות השימורים באיזה משקל הן ?? יש קטנות, בינוניות וגדולות…..
    תודה מראש ושבת מקסימה לך !!!

  8. היי לירז
    חייבת לנסות את המרק הזה, עוד יש לי בפה טעם של מרקי תירס כאלה שאכלתי במסעדות סיניות ולא היה לי שמץ מושג איך להכין, רק שאלה קטנה, 2 קופסאות השימורים באיזה משקל הן ?? יש קטנות, בינוניות וגדולות…..
    תודה מראש ושבת מקסימה לך !!!

    1. היי ליני,

      מדובר בקופסאות שימורים בגודל הרגיל הסטנדרטי ולא בקופסאות הקטנות.

      שבת שלום וסופ"ש נפלא !

      1. אני מעונינת להשתמש בגרגירי תירס קפואים.ללא חומר משמר) .
        שאלתי היא: כמה כוסות תירס יש להוסיף במרק זה?
        תודה

  9. יצא מעולה!!

    הוספתי כפית שמן שומשום וזה הוסיף המון.

    תודה רבה על המתכון! אעבור על עוד מתכונים ואחפש רעיונות חדשים :)

  10. היי,
    הכנתי את המרק לארוע שהיה בגן של הבת שלי וזאת הייתה הצלחה מסחררת.
    תודה!

  11. היי,
    רציתי לשאול לפני שאני מתחילה להכין…
    גם את קופסאת התירס השנ יה טוחנים למחית?

  12. יצא מעולה!! :)

    רק שלקח לי המון זמן עד שהמרק הפך לסמיך… הרבה יותר מ10 דקות כפי שכתוב…

    מה עשיתי לא בסדר?
    או איך אפשר לשפר?

    1. היי שירן,

      מה שמסמיך את המרק הוא בעצם הקורנפלור וכדי שהוא יתחיל לבצע את עבודתו המרק צריך להגיע
      לרתיחה… אולי בישלת את המרק על אש קטנה מידי ולכן לקח לך יותר זמן עד שהמרק הסמיך?

  13. יצא מדהים!
    תודה רבה…

    הצעה קטנה – לכתוב באתר את מספר המנות ע"פ המתכון כדי לתכנן כמויות.

    1. היי יונתן !

      תודה שחזרת לעדכן איך יצא לך ותודה על הטיפ !
      העניין יטופל בקרוב :)

      לירז

  14. יצא מעולה!
    למי שמתעצל לטפטף את הביצה ,יש עוד אופציה- לשפוך אותה דרך פומפיה גסה.

  15. מתכון מעולה.
    מומלץ לאחר שטורפים את הביצה להכניס אותה לתוך שקית אוכל, לקשור אותה, להפוך, לעשות חור קטן, כמו פתח של שוקו בשקית :)
    כדי שהביצה תשפך למרק כמה שיותר דק בזמן שהמרק רותח, תוך כדי ערבוב עם כף עץ (כדי שהנטיפות יצאו דקים).

  16. שלום רב

    כמה טעים , כמה פשוט להכנה, התגובות מדהימות זה יכנס לרפרטואר שלנו.
    תודה
    ולכל מי שהגיב התשתמשתי בתוספות והערות.

    שרהלה

  17. נשמע נהדר,
    האם אפשר להכין עם תירס קפוא במקום?
    אם כן מה הכמות והאם צריך יותר מים?
    תודה!

    1. היי גלי,
      לא הייתי ממליצה להחליף את התירס בתירס קפוא כיוון שמתמשים במתכון הזה גם בנוזלים של הקופסת שימורים.

  18. נשמע מעולה ואני כבר בדרך למטבח…אך יש לי קצת בעייתיות עם הביצים, אפשר לוותר עליהם?

  19. הילירז,
    בשישי האחרון החלטתי לנסות את המתכון- יצא מצויין, ממש משמ טעים, הכנתי כמות לא קטנה, והכל נטרף תוך יום וחצי . אחלה מתכון גן למי שלא בשלן מדופלם (כמוני)

  20. לילך פעם ראשונה שאנח באתר שלך, יצא לי מעולה, קיבלתי הרבה מחמאות.
    תמיד היה לי הפחד להכין מרק תירס….

    תמשיכי לעלות לנו מתכונים טובים וברורים!! :) ואם אפשר איזה מתכון של מרק עם חלב קוקוס ומרק עגבניות..,

    שבת שלום

    1. היי חנית,

      שמחתי לשמוע שאהבת את המתכון…תודה שחזרת לעדכן!
      מבטיחה להעלות בקרוב מתכונים למרקים נוספים.

      שבוע טוב :)

  21. חזרנו הביתה אחה"הצ, היה קר ועשיתי את המרק בכמה דקות. טעים ביותר. ובהיבט של עלות תועלת, הכי פצצות שאפשר. אני עשיתי את זה עם שקית אחת של סנפרוסט שזה כמו 2 קופסאות שימורים .שפכתי את תוכן השקית עם נניח 2 כוסות מים, קצת נתתי לזה להתחממם ולהפשיר, שמתי את הבלנדר לתוך הסיר וטחנתי חלקית. את השאר עשיתי לפי הספר. תודה רבה . אה, וכן, המרק נגמר אחרי 10 דקות, ועשיתי מיד עוד סיר , כדי שהילדים ( המאוד גדולים, יש לומר) יוכלו לקחת הביתה !!!

    1. היי חנה,

      ממש כיף לשמוע שהכנת את המרק וכל המשפחה אהבה !!
      תודה שחזרת לעדכן.

      שבוע נפלא שיהיה לך :)

  22. היי לירז
    המרק יצא מעולה
    תודה רבה על המתכון המוצלח
    עדן (:

  23. שלום לירז,
    היה מצוין. בגלל הכשרות לפסח, שמתי במקום קורנפלור – קמח תפוחי אדמה, ללא אבקת מרק וסויה (במקום סויה שמתי על פי ההמלצות פה חומץ) יצא ממש טוב …
    המרק העגבניות שהכנתי לעומת זאת (לא מתכונים שלך, מאתר אחר) יצא מעט נוזלי מדי :/ – מבאס…. אם יש לך מתכון נחמד, אשמח לשמוע :)
    חג פסח שמח.

    1. היי אנט,
      כיף לשמוע שאהבת את המתכון.
      בהמשך אני אעלה גם מתכון למרק עגבניות.
      תודה שחזרת לעדכן איך יצא לך :)

  24. ואוו איזה מרק טעים !!!! תמיד חלמתי לדעת להכין את המרק תירס מהמסעדות הסיניות ועכשיו אני יודעת !!! תודה תודה תודה :)))))

  25. הכנתי את המרק הזה.. הוא פשוט משגע.. הקפדתי על כל התהליכים ויצא פשוט מדהים.. :) כל הכבוד לך !.

  26. מתכון מוצלח ומהיר!
    טיפ קטן וחשוב. המרק יוצא מתוק למי שמשתמש כנראה בקופסת שימורים של תירס מתוק..
    שימו לב !

  27. מרק קל להכנה וטעים מאוד, הכנו ארוחה מלאה וברגע האחרון החלטנו להוסיף מרק תירס שהכנתו לקחה דקות מועטות והחומרים זמינים, כולם אכלו והיללו את המרק וכמעט כל האוכל שטרחנו עליו שעות נותר…

  28. אהלן לירז ולכל קוראי התגובות,
    לא יצא לי להכין מרק תירס, והשבת תכננתי לבעלי שבת בסגנון סיני. כמובן שאין שום סגנון ושום סיני בלי מרק תירס, אז חיפשתי מתכונים ונפלתי על האתר הזה במקרה. מבין כל המתכונים, זה נשמע לי המוצלח ביותר. סגרתי את שאר הטאבים והמשכתי בעיסוקיי. לפני מספר דקות חזרתי לאתר, די משעמום למען האמת, והתחלתי לקרוא תגובות. לא ראיתי תגובה אחת שלילית, המקסימום זה להוסיף פחות סוכר וכד'. ביג דיל. את הטאב הזה אני לא אסגור על בטוח. ומטאב הוא יהפוך לדף בספר המתכונים שלי, במידה והוא יצליח (ולפי התגובות כנראה שכן…). תודה!

  29. הכנתי בדיוק כמו שכתוב, רק שהוספתי בצל ירוק במקום עירית ויצא מעולה!!! תודה!

  30. הי, המתכון נראה מעניין ביותר, הולכת להכין הערב.
    האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן? או בתחליף סוכר אחר זמין?
    תודה,
    אנה

  31. היי לפי כל התגובות אני הולכת לנסות ונראה איך יצא אם יצא טוב יא אני ישמור את המתכון ועוד יגיד לחברות יאלה איך הבנות שלי כבר רוצות את המרק הזה:)

  32. חזרתי במיוחד להגיב כי יצא פשוט מצוין (הכנתי כבר כמה פעמים השבוע:). תודה על המתכון הקל והמעולה.

  33. הי,
    הייתי רוצה להכין עכשיו ואין לי קורנפלור – יש אפשרות להשתמש בתחליף ואם כן מהו?
    תודה!

  34. היי, הגעתי היום לבלוג במקרה… התלהבתי ממש מכל המתכונים,
    וזה נוסה היום! פשוט, קל להכנה, וטעים!!
    תודה :)

  35. הכנתי את המרק ייצא טעים מאוד!!
    טיפ קטן- לא לטחון את התירס עד למצב של בלילה חלקה מידי..
    ולגביי הביצים אני חושבת שמספיק 2

    בכל אופן יצא טעייייייםםם

    תודה רבה

  36. וואי איזה מרק טעים וקל להכנה , תמיד חשבתי שזה מסובך להכין מרק תירס ולא טעים.
    לתדהמתי קל להכנה …וטעים טעים טעים , תודה :)

  37. עשיתי הבוקר את המרק יצא מעולה הורדתי את כמות הסוכר ל – 2 כפות וסוכר חום את נטיפי הביצה עשיתי בעזרת המסננת טיפ מעולה יצא פשוט מעוללהה

  38. לפני ששמתי את השמן שומשום המרק היה מעולה. אני מאמינה שאם היה כתוב לשים פחות זה היה יותר טוב.
    ומה אפשר לשים כדי שיהיה פיקנטי?

  39. נטיפי הביצה באופן מהיר – שופכים את הביצים הטרופות דרך כף מפלסטיק עם חורים – תוך כידי הזזתה … ואז החורים יוצרים במקביל את הנטיפים – עבודה במקביל הצלחה לכל דביל ;)

  40. היה מעולה זה היה ממש טעים והריח פשוט נפלא
    לירז יש עוד מתכונים?
    אם כן אשמח לטעום אותם

  41. פעם ראשונה באתר. הכנתי אתמול את מרק התירס. יצא מושלם. קל מאוד.
    שמתי חצי מכמות הסוכר, ללא שמן שומשום והעברתי את הביצים במסננת של הקוסקוס- יצא מושלם!!!!!! תודה לירז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים