_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"mycookbook.co.il","urls":{"Home":"http://mycookbook.co.il","Category":"http://mycookbook.co.il/category/%d7%94%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%99%d7%9f/","Archive":"http://mycookbook.co.il/2014/07/","Post":"http://mycookbook.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/","Page":"http://mycookbook.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9/","Nav_menu_item":"http://mycookbook.co.il/7700/","Wpcf7_contact_form":"http://mycookbook.co.il/?post_type=wpcf7_contact_form&p=4445","Cfs":"http://mycookbook.co.il/cfs/7830/"}}_ap_ufee
לפוסט הקודם
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
קרא בנייד!

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

הפעם מתכון לגרנולה ביתית קלה ומהירה להכנה שממנה תכינו לעצמכם את ארוחת הבוקר המושלמת.
כל מה שאתם צריכים זה יוגורט משובח, קצת פירות טריים והרבה גרנולה תוצרת בית !
הרעיון הוא לשחק עם המרכיבים ולשים כל מה שאוהבים, ניתן להוסיף בוטנים, אגוזים, שקדים, פרג , פירות יבשים שונים וכל העולה בדמיונכם.
המתכון שרשמתי הוא של מה שאני אוהבת ובגדר המלצה בלבד .
מי שאוהב את הגרנולה שלו מתוקה, יש להוסיף עוד 1/4 כוס דבש לתערובת.

מה צריך

  • 3 כוסות שיבולת שועל
  • 100 גרם גרעיני חמניה קלופים לא קלויים
  • 100 גרם גרעיני דלעת קלופים לא קלויים
  • 100 גרם פיסטוקים לא קלויים
  • 100 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם שקדים שלמים לא קלויים
  • 100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
  • 100 גרם פיסטוקים לא קלויים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס דבש/ סילאן
  • קורט מלח

שלבי הכנת המתכון:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים מלבד החמוציות והמשמשים המיובשים ביחד עם הקינמון. מוסיפים את הדבש/סילאן והשמן ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה בחום של 160 מעלות. כל 5 דק' לפתוח את התנור ולערבב את התערובת כדי שתשחים קלות מכל הצדדים.
  2. בינתיים חותכים את המשמשים לקוביות בגודל שיתאים לגרנולה ומניחים בצד. נותנים לגרנולה להתקרר מעט, מוסיפים את המשמשים והחמוציות.
  3. מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה. זהו, קיבלתם גרנולה ביתית משגעת. תהנו .
 גרנולה ביתית

לפוסט הבא

אולי גם תאהב/י

סלט קינואה וחמוציות
סלט קינואה וחמוציות
סלט קינואה עשיר,בריא וטעים מאוד שמהווה ארוחה מלאה בפני עצמה ונהדר במיוחד לצמחוניים, כיוון שהוא

אולי גם תאהב/י

כדורי תמרים ואגוזים
כדורי תמרים ואגוזים
כדורי תמרים ואגוזים בריאים וטעימים הם הנשנוש המושלם כשמתחשק משהו מתוק ומזין. הם פשוטים ומהירים

19 תגובות על “גרנולה ביתית”

  1. מעורר תאבון!
    הגרנולה מופיעה בראש הרשימה שלי של מתכונים שאני חייבת לנסות,
    ואת המציגה את המתכון בכזו קלילות – שאין לי ברירה אלה לנסות בעצמי :)
    תודה!

    1. תודה רבה :)
      אני ממש שמחה לשמוע שאהבת את המתכון.
      אין כמו להכין גרנולה בבית… הרבה יותר טעים מהקנוי !

    2. כל הזמן אני רוצה להכין גרנולה ביתית ולא מצאתי מתכון שיפתה אותי ואו יתאים לטעמי כדי שאעשה אותו והפעם עשיתי את המתכון הזה , ממש ממש היום וזה יצא חבל על הזמן מעוווווווווווווווווווווווולה
      תודה בי

  2. מאמי… אני מתעלפת!!!

    אין דברים כאלה. אין!!!!!

    השבוע רכשתי גרנולה שקית קטנה בעשרים שקלים והיא יצאה גם… לא טרייה לצערי..

    תמיד שאלתי את עצמי מעניין אם אפשר להכין בבית גרנולה ביתית והנה- את באת לנו בשיחוק!!!

    כפרה עלייך, אני שומרת את הפוסט הזה במועדפים שיהיה לי יותר קל למצוא אותו. אני חייבת להכין!!

    תודה יפה שלי. כיף לקרוא את המתכונים שלך הטעימים. את אלופה!

    1. יפתי לא להתעלף !!!
      הכי קל ופשוט בעולם להכין גרנולה בבית ולמען האמת גם יותר זול !
      שמחה לשמוע שאהבת את המתכון וכמובן שאני אשמח לשמוע אם יצא לך לנסות אותו…
      תודה לך יקירתי על המחמאות הבלתי פוסקות ,
      מתה עלייך !

  3. נראה מעולה!! אגב, אם יש לי 500 גרם שיבולת שועל, איך אני עושה שהתוספות לא יהיו יותר מידי? יש לציין שכבר יש לי 100 גרם גרעיני חמניה קלופים לא קלויים , 100 גרם גרעיני דלעת קלופים לא קלויים, 100 גרם גרעיני פישתן , 100 גרם שקדים קלופים לא קלויים, 200 גר אגוזי פקאן לא קלויים. ולאחר הקלייה אני מתכננת להוסיף תמרים פירות יבשים קצת. האם אלו יותר מידי תוספות יחסית לשיבולת?

    תודה :)

    1. תראי, בעיקרון כל הכיף בלהכין גרנולה בבית הוא שהגרנולה יוצאת בדיוק לפי הטעם האישי שלך..
      אם את אוהבת הרבה תוספות את יכולה להוסיף כמה שאת רוצה… אני אישית אוהבת הרבה תוספות ולכן לפי דעתי זה יצא פשוט מושלם כמו שכתבת.

  4. מממ…נשמע מתכון לגרנולה טעים במיוחד,עד היום הגרנולה היחידה שטעמתי היתה הגרנולה של תימור אבל מעכשיו מנסה לעשות את הגרנולה הביתית שלי:)
    תודה,

    דנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים