10 דקות - מלא גרנולה
שתפו עם חברים:

הפעם מתכון לגרנולה ביתית קלה ומהירה להכנה שממנה תכינו לעצמכם את ארוחת הבוקר המושלמת.
כל מה שאתם צריכים זה יוגורט משובח, קצת פירות טריים והרבה גרנולה תוצרת בית !
הרעיון הוא לשחק עם המרכיבים ולשים כל מה שאוהבים, ניתן להוסיף בוטנים, אגוזים, שקדים, פרג , פירות יבשים שונים וכל העולה בדמיונכם.
המתכון שרשמתי הוא של מה שאני אוהבת ובגדר המלצה בלבד .
מי שאוהב את הגרנולה שלו מתוקה, יש להוסיף עוד 1/4 כוס דבש לתערובת.

מה צריך

  • 3 כוסות שיבולת שועל
  • 100 גרם גרעיני חמניה קלופים לא קלויים
  • 100 גרם גרעיני דלעת קלופים לא קלויים
  • 100 גרם פיסטוקים לא קלויים
  • 100 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם שקדים שלמים לא קלויים
  • 100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
  • 100 גרם פיסטוקים לא קלויים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס דבש/ סילאן
  • קורט מלח

שלבי הכנת המתכון:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים מלבד החמוציות והמשמשים המיובשים ביחד עם הקינמון. מוסיפים את הדבש/סילאן והשמן ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה בחום של 160 מעלות. כל 5 דק' לפתוח את התנור ולערבב את התערובת כדי שתשחים קלות מכל הצדדים.
  2. בינתיים חותכים את המשמשים לקוביות בגודל שיתאים לגרנולה ומניחים בצד. נותנים לגרנולה להתקרר מעט, מוסיפים את המשמשים והחמוציות.
  3. מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה. זהו, קיבלתם גרנולה ביתית משגעת. תהנו .
 גרנולה ביתית