אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שאני מכינה את המאפה המופלא הזה.
הריח שממלא את הבית בזמן האפייה יגרום לכם לפנטז על הרגע שבו תנגסו בעונג הקטן והמושלם הזה.
המאפה עשיר בטעמים, מה שמאוד מקשה על הפסקת האכילה שלו !
שלא תגידו שלא אמרתי לכם מראש…

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/3 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1/2 שקית שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מים
  • למלית:
  • 1 חציל גדול שרוף על הגז וקלוף
  • 250 גרם גבינת פטה מגוררת

שלבי הכנת המתכון

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר מלבד המים, את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש את הבצק עד שנוצק בצק אחיד ורך (בערך 4 דקות ). מניחים את הבצק בקערה מכוסה לתפיחה של 30-40 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המלית: שורפים חציל על האש עד שהוא רך מכל הכיוונים, מורידים מהאש, מצננים ומקלפים. מערבבים בקערה את הגבינת הפטה עם החציל השרוף. מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח אם צריך.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת חותכן או קערה קטנה. על כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית, בעזרת האצבע מורחים על עיגול הבצק מעט מים בשוליים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב בעזרת הידיים ולאחר מכן עוברים על הסגירה עם מזלג בכדי ליצור דוגמא.
  4. מעבירים את הבורקיטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. משאירים לתפיחה בתבנית של כחצי שעה. אופים בחום של 170 מעלות כ- 15 דקות עד שהמאפה שחום וריחני.
  5. מגישים עם ביצים קשות וסלט ירקות טרי. בתיאבון!

בורקיטס גבינות