בורקיטס במילוי גבינות

בורקיטס גבינות

40 דקות

עדכון אחרון: 23/01/2014

אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שאני מכינה את המאפה המופלא הזה.
הריח שממלא את הבית בזמן האפייה יגרום לכם לפנטז על הרגע שבו תנגסו בעונג הקטן והמושלם הזה.
המאפה עשיר בטעמים, מה שמאוד מקשה על הפסקת האכילה שלו !
שלא תגידו שלא אמרתי לכם מראש…

מצרכים:

  • לבצק:
  • 1/3 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1/2 שקית שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מים
  • למלית:
  • 1 חציל גדול שרוף על הגז וקלוף
  • 250 גרם גבינת פטה מגוררת

שלבי הכנת המתכון:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר מלבד המים, את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש את הבצק עד שנוצק בצק אחיד ורך (בערך 4 דקות ). מניחים את הבצק בקערה מכוסה לתפיחה של 30-40 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המלית: שורפים חציל על האש עד שהוא רך מכל הכיוונים, מורידים מהאש, מצננים ומקלפים. מערבבים בקערה את הגבינת הפטה עם החציל השרוף. מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח אם צריך.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת חותכן או קערה קטנה. על כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית, בעזרת האצבע מורחים על עיגול הבצק מעט מים בשוליים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב בעזרת הידיים ולאחר מכן עוברים על הסגירה עם מזלג בכדי ליצור דוגמא.
  4. מעבירים את הבורקיטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח. משאירים לתפיחה בתבנית של כחצי שעה. אופים בחום של 170 מעלות כ- 15 דקות עד שהמאפה שחום וריחני.
  5. מגישים עם ביצים קשות וסלט ירקות טרי. בתיאבון!

בורקיטס גבינות

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

11 תגובות

  1. lini

    וואוו זה נראה טעים , אפשר לוותר על הבזיליקום בתוך המאפה, נכון ?? לא אוהבת את הטעם :(

    • לירז

      כמובן שאפשר לוותר !

      זה רק למי שאוהב… את יכולה להסתפק בגבינות.

      בהצלחה :)

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      הבצק קל להכנה מעולה אני שידרגתי חצי בצק עם גבינות חצי עם תפו"א וביצה קשה מלח פלפל שחור טעים מאוד ……….
       

  2. הכנתי את המתכון- יצא מעולה אבל כמו לחמניות מכיוון שכל המילוי יצא החוצה באפייה למרות שהרטבתי את השוליים. מה את מציעה לפעם הבאה? תודה

  3. נועה

    2 שאלות

    1. את יכולה לכתוב כמה גרם בדיוק צריך מכל גבינה? כי אני לא מבינה מה זה 1/2 חבילה – כל אחד קונה אחרת, חלק של חברה כלשהי, חלק במשקל…. תכתבי כמה גרם בדיוק צריך. :)
    2. במה אפשר להחליף את הפרומעז?

  4. אפיתי את הביגלה הירושלמי .אין דברים כאלה .מי שאוהבת בצקים מוזמנת לנסות ולא תתאכזב.המתכון פשוט וקל.

  5. מפמפם

    סוג הבצק מעולה וקל להכנה מישהו ניסה במילוי בשר? מעניין עם זה מתאים?
     

  6. סימה

    אני מכינה לילדיי שמאוד אוהבים את הבורקיטס. אני אישית מכינה עם עוף טחון. אהבתי את העובדה שאין מרגרינה בחומרים הדרושים להכנה.
    ובכל זאת, הבצק לא תופח הרבה, אולי בגלל החומץ ?
    לשם מה החומץ ? אשמח לתגובה…

  7. גליה

    המתכון מצוין- הבצק יצא מעולה. אפשר לוותר על הבזיקיליקום או לנסות מילוי אחר. תודה!

שאלות או הערות על המתכון / מדריך?