דגים חריפים לשבת

מתכון להכנת דגים חריפים לשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

דג מרוקאי חריף וטעים, כזה שאי אפשר להפסיק לנגב עם החלה של שבת.
מתכון מאוד מאוד פשוט וקל להכנה.
ניתן להחליף את הדג בפילה דג סלמון או כל פילה דג לבן אחר שאתם אוהבים.

תהנו.

מרכיבים להכנת דגים חריפים לשבת

  • 6 חתיכות פילה דג אמנון
  • שיני שום מראש שלם קלופות וחתוכות לחצאים
  • רבע כוס שמן צמחי
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 גזרים פרוסים דק דק
  • 1 פלפל חריף פרוס לפרוסות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 2 כפות מלאות רסק עגבניות
  • 1 כף אריסה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • 2 קופסאות שימורים גרגרי חומוס
  • צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת דגים חריפים לשבת

  1. מחממים סיר סוטאז' עם שמן ומוסיפים פנימה את שיני השום, הפלפל החריף, הפלפלים האדומים והגזר ומטגנים מעט.
  2. מוסיפים פנימה את התבלינים ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את הרסק ו 2 וחצי כוסות מים רותחים.
  3. מוסיפים פנימה אריסה, מלח וכפית סוכר.
  4. מכניסים פנימה את גרגירי החומוס.
  5. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מכניסים פנימה את הדגים ומבשלים 10 דקות בדיוק. מכבים את האש ומפזרים מעל כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
  7. מגישים עם מלא מלא חלה! בתאבון :)

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של דגים חריפים לשבת

עוד מתכונים כמו דגים חריפים לשבת