סטיקי באנס

סטיקי באנס

מ×Ēכון להכנ×Ē סטיקי באנס

שי×Ēו×Ŗ ב facebook
שי×Ēו×Ŗ ב twitter
שי×Ēו×Ŗ ב pinterest
שי×Ēו×Ŗ ב email

טיקי באנס, או ב×ĸברי×Ē – לחמניו×Ē דביקו×Ē במילוי קינמון ושברי פקאן ב×Ļיפוי רוטב טופי.
מאפה פשוט חלומי ומושלם.

הבא×Ēי  לכם מ×Ēכון נהדר ל×ĸוגו×Ē שמרים מדהימו×Ē  וקלילו×Ē שיו×Ļאו×Ē  מושלמו×Ē בכל פ×ĸם מחדש.
כל מה ׊×Ļריך ל×ĸשו×Ē הוא להקפיד ×ĸל הכללים והה×Ļלחה מובטח×Ē !

אז ×ĸל מה חשוב להקפיד?

  1. הב×Ļק ×Ļריך להיו×Ē קר בכל משך הלישה שלו במיקסר. מ׊×Ēמשים בחלב קר בלבד ובי×Ļים קרו×Ē מהמקרר.
  2. הב×Ļק ×Ļריך להישאר מחובר ל×Ēח×Ēי×Ē ק×ĸר×Ē המיקסר במהלך הלישה, אך להיפרד מהדפנו×Ē. אם הב×Ļק קשה מידי או נפרד לחלוטין מ×Ēח×Ēי×Ē הק×ĸרה יש להוסי×Ŗ ×ĸוד מ×ĸט חלב.
  3. ללוש א×Ē הב×Ļק פחו×Ē 10 דקו×Ē.
  4. בסיום הלישה, ×ĸל הב×Ļק להיו×Ē חלק ורך מאוד, אך לא דביק.
  5. ב×Ēום 10 דקו×Ē לישה בודקים אם הב×Ļק מוכן: מו×Ļיאים ח×Ēיכ×Ē ב×Ļק קטנה ומו×Ēחים או×Ēה ב×ĸדינו×Ē כמו שמו×Ēחים מופלטה. אם הב×Ļק נהיה שקו×Ŗ ואפשר לראו×Ē דרכו מבלי שהוא נקר×ĸ הב×Ļק מוכן. אם הב×Ļק נקר×ĸ לשים ×ĸוד ק×Ļ×Ē ושוב בודקים.

סטיקי באנס

מרכיבים להכנ×Ē סטיקי באנס

  • לב×Ļק שמרים:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כ×Ŗ שמרים יבשים
  • 1 כ×Ŗ שטוחה אבק×Ē גלוטן ( לא חובה )
  • 1/2 כפי×Ē מלח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס חלב קר
  • 2 בי×Ļים גודל L
  • 1 בי×Ļה טרופה להברש×Ē ה×ĸוגה
  • למלי×Ē:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיו×Ē קינמון
  • 1 כוס אגוזי פקאן ק×Ļו×Ļים גס
  • לרוטב טופי:
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס ׊מנ×Ē מ×Ēוקה
  • 2 כפו×Ē מים
ℹī¸ מס×Ēבכים ×ĸם המידו×Ē של המ×Ļרכים? קראו א×Ē מדריך המר×Ē מידו×Ē ומשקולו×Ē בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנ×Ē סטיקי באנס

  1. מכינים א×Ē הב×Ļק: בק×ĸר×Ē מיקסר ×ĸם וו לישה מ×ĸרבבים יחד קמח ×ĸם שמרים.
  2. מוסיפים סוכר,אבק×Ē גלוטן ומלח ומ×ĸרבבים היטב.
  3. שופכים פנימה א×Ē הבי×Ļים והחלב ומ×Ēחילים בלישה של הב×Ļק.
  4. ×Ēוך כדי לישה מוסיפים ח×Ēיכו×Ē קטנו×Ē של חמאה, ×ĸד שהן נבל×ĸו×Ē בב×Ļק.
  5. ממשיכים ללוש א×Ē הב×Ļק ×ĸד שהוא נפרד מהדפנו×Ē שלו וכולו מלופ×Ŗ סביב וו הלישה. איך יוד×ĸים שהב×Ļק מוכן? מו×Ļיאים ח×Ēיכ×Ē ב×Ļק קטנה וב×ĸדינו×Ē מו×Ēחים או×Ēה ×ĸד שהב×Ļק נהיה שקו×Ŗ וני×Ēן לראו×Ē דרכו , אך לא נקר×ĸ. הלישה לוקח×Ē 10 דקו×Ē ב×ĸרך.
  6. מכסים א×Ē הב×Ļק בניילון × ×Ļמד ושולחים ל×Ēפיחה ×ĸד להכפל×Ē הנפח.
  7. מכינים א×Ē המלי×Ē: מ×ĸרבבים בק×ĸרה יחד סוכר ×ĸם קינמון ושברי אגוזים ל×Ē×ĸרוב×Ē אחידה.
  8. לאחר שהב×Ļק ×Ēפח, מו×Ļיאים או×Ēו מהק×ĸרה ומחלקים לשני חלקים.
  9. לוקחים כדור ב×Ļק אחד ומרדדים ב×ĸזר×Ē מ×ĸרוך למלבן.
  10. מורחים ×ĸל הב×Ļק שכבה של חמאה רכה ומפזרים מ×ĸל מ×Ē×ĸרוב×Ē האגוזים והסוכר שכבה אחידה .
  11. מגלגלים א×Ē המלבן ב×Ļק ל×Ļור×Ē גליל/ רולדה וחו×Ēכים ב×ĸזר×Ē סכין חדה לשבלולים.
  12. מסדרים א×Ē השבלולים ב×Ēבני×Ē גדולה ×ĸם מרווחים קטנים ביניהם בכדי שיוכלו ל×Ēפוח.
  13. מכסים בניילון × ×Ļמד או מגב×Ē ושולחים ל×Ēפיחה של כ- 30-40 דקו×Ē.
  14. מורחים א×Ē השבלולים בבי×Ļה טרופה ושולחים ל×Ēנור לאפייה של כ- 20 דקו×Ē ב×ĸרך ב-180 מ×ĸלו×Ē או ×ĸד שהשבלולים שחומים.
  15. לבינ×Ēיים מכינים א×Ē רוטב הטופי:
  16. בסיר קטן מחממים א×Ē הסוכר יחד ×ĸם המים ×ĸד שהסוכר נמס לגמרי ומ×Ēחיל לב×ĸב×ĸ.
  17. ממשיכים לבשל א×Ē הסוכר ×ĸד שהוא מקבל ×Ļב×ĸ ×ĸנברי והופך לקרמל.
  18. שופכים פנימה א×Ē השמנ×Ē המ×Ēוקה , ×Ēוך כדי ×ĸרבוב. זהירו×Ē זה מב×ĸב×ĸ ומאוד חם.
  19. שומרים א×Ē הרוטב ב×Ļד ×ĸד שה×ĸוגה מוכנה.
  20. כשה×ĸוגה מוכנה , שחומה וריחני×Ē מזלפים מ×ĸל ב×ĸזר×Ē כ×Ŗ מרוטב הטופי ב×Ēיאבון .

×ĸדכון א×Ļלך במייל בכל פ×ĸם שאני מ×ĸלה מ×Ēכון חדש

×Ēמונו×Ē של סטיקי באנס

×ĸוד מ×Ēכונים כמו סטיקי באנס