מתכון קציצות עוף רכות ומטריפות עם לבבות ארטישוק ברוטב לימוני חמצמץ ומשגע !
אם אתם מחובבי החמוץ זה המתכון בשבילכם.
בכמה מרכיבים פשוטים וזמינים והכנה מהירה וקלה יש לכם ארוחה חמה ונהדרת לכל ימות השבוע.
תהנו.
מתכון להכנת קציצות עוף עם לבבות ארטישוק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
מרכיבים להכנת קציצות עוף עם לבבות ארטישוק
- לתערובת הקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל מגורד בפומפייה
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר לשלב גם כוסברה למי שאוהב )
- 1 פרוסת חלה עבה רטובה וסחוטה מפוררת
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהריון כמון
- 1 כוס שמן קנולה/ סויה לטיגון הקציצות
- 400 גרם לבבות ארטישוק קפואים
- לרוטב:
- 2 -3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כף מרק עוף
- 4 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!
שלבי הכנת קציצות עוף עם לבבות ארטישוק
- בקערה מערבבים את כל תערובת הקציצות. בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים קציצות עגולות ומטגנים קלות בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מטגנים בסיר בגודל בינוני את הבצל עד לשקיפות.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסום ומטגנים עוד מעט.
- חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים מים רותחים ומתבלים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט ומסמיך.
- מכניסים את הקציצות ומבשלים עוד כ- 10 דקות ברוטב. מכבים את האש ונותנים לטעם של הרוטב להיספג בקציצות.
- מגישים חם לצד אורז לבן. בתיאבון !
עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש
תמונות של קציצות עוף עם לבבות ארטישוק
- פורסם: דצמבר 14, 2013
- תויג ב: עוף ובשר
לירז כהן
לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא ל-2 בנות יפיפיות. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.