כיפות מוס שוקולד מטריפות

כיפות מוס שוקולד מטריפות

קינוח שוקולדי במיוחד, טעים בטירוף ואפילו כשר לפסח! את הקינוח אפשר להכין חלבי או פרווה, מה שהופך אותו לפשוט מושלם לכל ארוחה. כל מה שצריך לעשות הוא להחליף את שוקולד החלב בשוקולד מריר ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית. הוא מאוד קל להכנה ועושה הרבה רושם. תהנו.

מצרכים למתכון

  • למוס שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • לתחתית :
  • 200 גרם שוקולד מריר/ חלב
  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה/סויה
  כיפות מוס שוקולד      

שלבי הכנת המתכון

  1. מכינים את התחתית : ממיסים שוקולד מריר/ חלב במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם , עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מערבבים יחד את השוקולד המומס עם פצפוצי האורז לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית קטנה בשכבה אחת אחידה ולא עבה מידי. מהדקים היטב לתבנית ומכניסים למקפיא לחצי שעה בערך, עד שמתקשה.
  3. בינתיים מכינים את מוס השוקולד : בקערה גדולה ממיסים את השוקולדים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות בכל פעם, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים ואת החלבונים מניחים בקערת המיקסר.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה מאוד .
  6. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שנוצר קצף שמזכיר קצת קצף של סבון. מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקצף לבן ויציב.
  7. מוסיפים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד ומקפלים בעדינות את התערובת.
  8. מוסיפים את החלמונים לקערת השוקולד ומערבבים היטב.
  9. מוסיפים את החלבונים המוקצפים ומקפלים לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה .
  10. מעבירים את המוס לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור בעזרת שקית זילוף או כף וממלאים כ2/3 מהגובה.
  11. מוציאים את תערובת פצפוצי האורז מהמקפיא ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים בקוטר של המוס.
  12. מניחים על המוסים בעדינות ומכניסים להקפאה ללילה.
  13. למחרת מחלצים את המוסים מהתבנית ומניחים על רשת של התנור כשמתחת יש תבנית מרופדת בנייר אפייה כדי לתפוס את שאריות השוקולד.
  14. ממיסים את השוקולד לציפוי במיקורגל ומערבבים עם השמן.
  15. בעזרת קנקן קטן או כף מזלפים את השוקולד על המוסים ,עד לכיסוי מלא.
  16. מניחים בצד לכמה דקות עד שהשוקולד מתקשה על המוסים.
  17. מעבירים לתבנית ומחזירים להקפאה עד להגשה.
    ניתן גם לקשט את הכדורים המצופים בעזרת מעט שוקולד לבן מומס שהכנסנו אל תוך שקית סנדוויץ' עם חור קטנטן בקצה.   בתיאבון !!

 

 

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.