_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"mycookbook.co.il","urls":{"Home":"http://mycookbook.co.il","Category":"http://mycookbook.co.il/category/%d7%94%d7%9e%d7%92%d7%96%d7%99%d7%9f/","Archive":"http://mycookbook.co.il/2014/07/","Post":"http://mycookbook.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/","Page":"http://mycookbook.co.il/%d7%9e%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%a9/","Nav_menu_item":"http://mycookbook.co.il/7700/","Wpcf7_contact_form":"http://mycookbook.co.il/?post_type=wpcf7_contact_form&p=4445","Cfs":"http://mycookbook.co.il/cfs/7830/"}}_ap_ufee
לפוסט הקודם
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook
קרא בנייד!

ממרח שעועית לבנה

P1060569_picnik1

מי אמר שתמיד חייבים לנגב רק חומוס או טחינה?
הפעם הבאתי לכם מתכון פשוט וקל לממרח שעועית טעים, בריא ומזין שכיף לנגב עם פיתות חמות.

תהנו.

מה צריך

  • 1/2 שקית שעועית לבנה קפואה של סנפורסט
  • 2-3 בצלים קצוצים דק לקוביות או טבעות
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון:

  1. מבשלים את השעועית הלבנה עד שהיא רכה ממש, בערך 20 -30 דקות , מסננים ושומרים כוס שעועית שלמה בצד. מעבירים את השעועית שנותרה למעבד המזון.
  2. מוסיפים את שיני השום הכתושות, המלח והפלפל ומעט שמן זית , הטחינה ומיץ הלימון וטוחנים למחית חלקה. אם המחית נראית לכם סמיכה מידי אפשר להוסיף עוד שמן זית או מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  3. מטגנים את הבצלים הקצוצים ומוסיפים להם קורט סוכר וקורט מלח. מטגנים עד לצבע שחום מאוד.
  4. מניחים בקערה קצת עמוקה שכבה יפה של ממרח שעועית כמו שמכינים צלחת חומוס ומעל מפזרים מעט מהשעועית ששמרנו בצד והמון בצל מטוגן. מגישים חמים .

 

ממרח שעועית לבנה

 

 

לפוסט הבא

אולי גם תאהב/י

צ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה הוא מאכל מקסיקני משגע עם בשר טחון ושעועית שהכי טעים לאכול מגולגל

אולי גם תאהב/י

מרק פטריות מוקרם
מרק פטריות מוקרם
מרק פטריות מוקרם עשיר ומפנק בדיוק כמו במסעדה שיחמם לכם את הלילות הקרירים ויתן לכם

31 תגובות על “ממרח שעועית לבנה”

  1. נראה מעולה
    כל פעם את מצליחה להדהים אותי מחדש עם התמונות והמתכונים הנהדרים שלך
    אני כבר מת לטרוף את זה:)

  2. צ'מעי ….
    אני לומדת כעת צילום מזון וסטיילינג ואני חייבת לומר לך שאת עושה את זה כמו שצריך, בין אם במודע ובין אם לאו.
    את פשוט נהדרת, ולא, אני לא אומרת את זה במסגרת החינפוניאדה הכללית בבלוגים. את פשוט טובה. מאוד מאוד טובה.
    הפלייטינגים שלך תמיד מוקפדים וזה פשוט חוויה להיכנס לכאן בכל פעם מחדש.
    תבורכי יקירה.
    אני בעדך.

    ולגבי הממרח והלחם ? נו, באמת, נראה מי לא יעשה את זה…
    (אני מכינה את הממרח טיפה שונה, מכניסה קצת צ'ילי גרוס ועוד כל מיני שטויות, אבל זה כבר בקטנה….)
    אז הוא שאמרתי- את משהו , את.
    נשיקות.
    ארי

    1. תודה רבה ארי יקירה, כמה מחמאות ופרגון, אין כמוך.
      אני ממש מקנאה בך שאת לומדת צילום מזון וסטיילינג, גם אני רוצה !! אבל אין ממש זמן…
      לגבי הממרח שעועית, זאת הפעם הראשונה שאני מכינה ממרח שעועית ופשוט אילתרתי.
      בפעם הבאה אני הולכת לנסות את הגירסה שלך, בטוחה שהיא טעימה מאוד.
      שתהיה לך שבת חמימה ונעימה והכי חשוב טעימה,
      נשיקות וחיבוקים
      לירז

    2. "ולא, אני לא אומרת את זה במסגרת החינפוניאדה הכללית בבלוגים", אהבתי שסוף סוף מישהו שם את האמת המרה על השולחן (נראה לי שהבלוגים של תפוז הכי גרועים בקטע הזה, אבל זה רלונטי לכולם בעצימות זו או אחרת).

      ולגבי התמונות הם באמת מעולות אני לא ממש מבין בזה אז אני לא יודע לשים את האצבע על הסיבה, אבל משהו בהם נקי וחד, ואולי זה גם האוכל שמוציא אותם טוב.. נראה לי שחוץ מבצק אלים (ואני קצת משוחד כי משם התחלתי את הרומן האישי שלי עם בישול ככה שיש לי סנטימנטים), התמונות פה רמה מעל שאר הבלוגים.

      המתכון עצמו נראה כמו טוויסט מגניב לחומוס, נכנס ל-to do list.

      דבר קטן אחרון, הפוסט האחרון פורסם לפני כ-3 חודשים ככה שסיכוי סביר שאני כותב לעצמי, יש עוד למה לצפות או שהבלוג בהפסקה עד להודעה חדשה?

      1. היי סרג'יו

        אז בוא נתחיל מזה שאתה לא כותב לעצמך… אני עדיין פה מידי פעם.
        כרגע הבלוג באמת קצת בהפסקה, אבל בעתיד יהיו עוד מתכונים חדשים ויש למה לצפות :)

        המון תודה על המחמאות והפרגון !!

        יום נפלא שיהיה לך :)

  3. מדהים-מדהים כרגיל אצלך.
    באיזה תבנית אפית את הלחם? האם מכמות הבצק יוצא רק לחם 1 כמו בתמונה?תבורכי

    1. תודה ענת :)
      אפיתי את הלחם בתבנית אפייה רגילה של התנור… הלחם מקבל את הצורה שאת מעצבת מהבצק.
      פשוט יוצרים צורה של כיכר מאורכת וזה הלחם שתקבלי.
      הכמות של הבצק מספיקה בדיוק ללחם 1 כמו בתמונה.
      המשך שבת נפלאה !

  4. הבלוג שלך מהמם והתמונות חבל"ז. איזה כישרון יש לך.
    שאלה כללית-אני מניחה שאת כל הבצקים את לשה במיקסר?איזה יש לך?
    בד"כ שאני לשה בצק שאמור להיות דביק -חלק מהבצק נשאר לי בתחתית הקערה.זאת אומרת הוא לא מלופף סביב וו הלישה-גם אצלך?תודה

    1. תודה רבה לך :-)
      את כל הבצקים שאני מכינה אני לשה במיקסר. המיקסר שאני משתמשת בו הוא של KitchenAid
      ואני מאוד מרוצה ממנו.
      כשאני מכינה בצקים שאמורים להיות קצת דביקים אז חלק קטן מהבצק נדבק לתחתית הקערה, אך לא לצדדים ולכן הוא כן ממשיך להיות מלופף סביב וו הלישה.
      אם כשאת לשה את הבצק במיקסר רוב הבצק נדבק לך לתחתית זה אומר שהבצק דביק מידי
      ( לפחות כשמדובר בבצקים ללחם ולחמניות ).
      אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול….
      שיהיה לך שבת שלום וסופ"ש נפלא !

  5. לירז,
    גיליתי את המתכון הזה ממש לאחרונה. למרות שאני רואה שהעלית אותו די מזמן (הפסד שלי) הממרח הזה ממש מעדן. תודה רבה, כבר הכנתי אותו כמה פעמים. כולם אהבו.

  6. ערב טוב,
    תודה לך על המתכון.
    ניסיתי את המתכון, יצא ממרח בעל מרקם נעים ונהדר (יותר רך מממרח החומוס שאני מכינה).
    הטעם משגע- אך חריף (!).
    טחנתי כמות נוספת של שעועית ועדיין החריפות של השום השתלטה. (ואני מתמודדת יפה עם מאכלים חריפים).
    אני אחזור שוב על המתכון השווה, עם שן אחת של שום.
    שוב, תודה לך ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים