מי אמר שתמיד חייבים לנגב רק חומוס או טחינה?
הפעם הבאתי לכם מתכון פשוט וקל לממרח שעועית טעים, בריא ומזין שכיף לנגב עם פיתות חמות.

תהנו.

מצרכים למתכון

  • 1/2 שקית שעועית לבנה קפואה של סנפורסט
  • 2-3 בצלים קצוצים דק לקוביות או טבעות
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם

שלבי הכנת המתכון

  1. מבשלים את השעועית הלבנה עד שהיא רכה ממש, בערך 20 -30 דקות , מסננים ושומרים כוס שעועית שלמה בצד. מעבירים את השעועית שנותרה למעבד המזון.
  2. מוסיפים את שיני השום הכתושות, המלח והפלפל ומעט שמן זית , הטחינה ומיץ הלימון וטוחנים למחית חלקה. אם המחית נראית לכם סמיכה מידי אפשר להוסיף עוד שמן זית או מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  3. מטגנים את הבצלים הקצוצים ומוסיפים להם קורט סוכר וקורט מלח. מטגנים עד לצבע שחום מאוד.
  4. מניחים בקערה קצת עמוקה שכבה יפה של ממרח שעועית כמו שמכינים צלחת חומוס ומעל מפזרים מעט מהשעועית ששמרנו בצד והמון בצל מטוגן. מגישים חמים .

 

ממרח שעועית לבנה