אמפנדס משגעים במילוי טונה וירקות

מתכון אמפנדס

מתכון להכנת אמפנדס משגעים במילוי טונה וירקות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
כיסוני בצק ארגנטינאים קטנים ומשגעים במילוי טונה מתובלת וירקות.
לאמפנדס יש כמה סוגי בצק והוא משתנה בהתאם למילוי, זה המתכון הבסיסי לבצק.
לעצלנים ניתן לקנות בצק מוכן וקפוא.
  

מרכיבים להכנת אמפנדס משגעים במילוי טונה וירקות

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 2 כפיות מלח
  • 1 כוס מים
  • למלית הטונה:
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 פלפל אדום מתוק קצוץ
  • 2 עגבניות מרוקנות מהתוכן קצוצות
  • 2 כפות כוסברה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל צ'ילי
  • 2 קופסאות טונה מסוננות
  • למלית בשר:
  • 2 בצלים קצוצים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2-3 עגבניות קלופות וללא הגרעינים חתוכות לקוביות
  • 1/3 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
  • 100 גרם זיתים חצויים
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת אמפנדס משגעים במילוי טונה וירקות

  1. אני חייבת להודות שאני התעצלתי והכנתי את הבצק במיקסר ולא ביד, אבל ניתן להכין את הבצק גם ביד. מכניסים למיקסר את הקמח ביחד עם המלח והחמאה המומסת ומחצית מכמות המים ומתחילים עם הלישה, בהדרגה מוסיפים את שארית המים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק למנוחה של כ-15 דקות מכוסה במגבת.
  2. לאחר המנוחה לשים את הבצק שוב עוד כ-5 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצלים ביחד עם הפלפל האדום עד שהם מתרככים, מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ו-2 כפות כוסברה קצוצה ( למי שלא אוהב ניתן להחליף בתימין או פטרוזיליה ). מערבבים מעט, מתבלים ומכבים את האש. מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. למלית בשר: מטגנים את הבצל , מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים, כשהבשר מוכן מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים עוד דקה ומכבים את האש. מסננים את התערובת ולאחר מכן מעבירים את הבשר לקערה ומוסיפים את הביצים הקצוצות. מניחים על כל עיגול בצק כף מהמלית ומניחים עליה חצי זית.
  5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, חלק אחד שמים בצד ומתחילים לעבוד על השני, על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וחותכים ממנו עיגולים בעזרת חותכן עגול או קערה קטנה. מניחים על כל עיגול כף נאה מהמלית, מורחים מסביב לבצק מעט מים עם האצבע ומקפלים את הבצק ל-2 . מהדקים את הסגירה של הבצק בעזרת מזלג מקומח קלות. כך ממשיכים עם גם עם כדור הבצק השני, עד שנגמר כל המילוי.
  6. מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 עד שהאמפנדס משחימים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של אמפנדס משגעים במילוי טונה וירקות

עוד מתכונים כמו אמפנדס משגעים במילוי טונה וירקות