×ĸוגו×Ē שמרים משג×ĸו×Ē

מ×Ēכון להכנ×Ē ×ĸוגו×Ē שמרים משג×ĸו×Ē

שי×Ēו×Ŗ ב facebook
שי×Ēו×Ŗ ב twitter
שי×Ēו×Ŗ ב pinterest
שי×Ēו×Ŗ ב email
×ĸוגו×Ē שמרים רכו×Ē, ריחניו×Ē ואווריריו×Ē שלא ×Ēוכלו להישאר אדישים אליהן.
ני×Ēן לשחק ×ĸם הב×Ļק ולי×Ļור אינספור ×Ļורו×Ē ו×ĸי×Ļובים וכמובן שני×Ēן לגוון ומלא בכל ממרח שאוהבים .
אני יוד×ĸ×Ē שיש המון אנשים שמפחדים משמרים, אך באמ×Ē שאין שום סיבה !
שמרים ×ĸובדים כמו קסם, מוסיפים ריח ומרקם משג×ĸ לכל מאפה ונו×Ēנים אווירה של בי×Ē.
ה×ĸבודה  אי×Ēם מאוד פשוטה וקלה, רק ×Ļריך לשמור ×ĸל מספר כללים פשוטים:1. ×ĸם ב×Ļקי שמרים ×Ēמיד נ׊×Ēמ׊ בנוזל קר ! ל×ĸולם לא בנוזל חם. ( חלב או מים, ×Ēלוי במ×Ēכון .)
2. בכדי שנקבל ב×Ļק איכו×Ēי, יש  ללוש או×Ēו במיקסר לפחו×Ē 12 דקו×Ē.
3. אין לזרז ×Ēפיחה ! בכדי שה×Ēפיחה של הב×Ļק ×Ēהיה איכו×Ēי×Ē, היא ×Ļריכה להיו×Ē איטי×Ē ור×Ļוי ללילה במקרר.הקפידו ×ĸל כללים אלה ומובטח×Ē לכם ה×Ļלחה בכל פ×ĸם.
בה×Ļלחה.

מרכיבים להכנ×Ē ×ĸוגו×Ē שמרים משג×ĸו×Ē

  • לב×Ļק:
  • 1 קילו קמח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפו×Ē שמרים יבשים/ 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כ×Ŗ גלוטן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4 1 כוסו×Ē חלב קר
  • 4 בי×Ļים
  • 1/2 כפי×Ē מלח
  • למלי×Ē:
  • שוקולד נוטלה, ממרח חלבה, ממרח לוטוס, קרם קוקוס,ממרח פרג, ממרח ×Ēמרים או כל מה שאוהבים.
  • לזיגוג:
  • כוס סוכר
  • 1 כוס מים
ℹī¸ מס×Ēבכים ×ĸם המידו×Ē של המ×Ļרכים? קראו א×Ē מדריך המר×Ē מידו×Ē ומשקולו×Ē בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנ×Ē ×ĸוגו×Ē שמרים משג×ĸו×Ē

  1. במיקסר מ×ĸרבבים א×Ē הקמח ביחד ×ĸם השמרים, גלוטן, סוכר ומלח.
  2. שופכים א×Ē החלב אל ×Ēוך ×Ē×ĸרוב×Ē הקמח, מוסיפים א×Ē הבי×Ļים ונו×Ēנים למיקסר ל×ĸבוד. מוסיפים ×Ēוך כדי לישה א×Ē החמאה בח×Ēיכו×Ē קטנו×Ē , ×ĸד שנבל×ĸ בב×Ļק ומ×Ēקבל ב×Ļק אחיד.
  3. ממשיכים ללוש א×Ē הב×Ļק ×ĸד ׊מ×Ēקבל ב×Ļק רך ומבריק וטיפה דביק. (לוקח לפחו×Ē 12 דקו×Ē לישה ).
  4. מכסים א×Ē הק×ĸרה בניילון × ×Ļמד ושולחים לה×Ēפחה ×ĸד להכפל×Ē הנפח. ר×Ļוי להכין א×Ē הב×Ļק לילה קודם ולהניח לו ל×Ēפוח כל הלילה במקרר.
  5. מחלקים א×Ē הב×Ļק ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל כדור למלבן ב×ĸובי של 1/2 ץ"מ ומורחים ×ĸליו כמו×Ē נדיבה של המלי×Ē שבחר×Ēם ׊×Ēכסה א×Ē כל שטח הב×Ļק.
  6. מגלגלים א×Ē הב×Ļק לרולדה וחו×Ļים או×Ēו באמ×Ļ×ĸ לש×Ēי חלקים,קול×ĸים מ׊×Ēי הר×Ļו×ĸו×Ē ×Ļמה או לחילופין פורסים א×Ē הרולדה שקיבלנו לפרוסו×Ē ×ĸבו×Ē ומניחים ל×Ēפיחה נוספ×Ē של כש×ĸה ב×Ēבני×Ē משומנ×Ē.
  7. מורחים א×Ē ה×ĸוגה בבי×Ļה טרופה ומכניסים ל×Ēנור. אופים בחום של 170 מ×ĸלו×Ē כ-25 דקו×Ē או ×ĸד שה×ĸוגה שחומה וריחני×Ē
  8. בינ×Ēיים מכינים א×Ē סירופ הסוכר: מר×Ēיחים 1 כוס מים ×ĸם כוס סוכר, ×ĸד א׊ר הנוזל מקבל ×Ļב×ĸ ×ĸנברי זהוב ×ĸדין. כשה×ĸוגו×Ē יו×Ļאו×Ē מה×Ēנור מברישים ×ĸם מברש×Ē סילקון א×Ē ה×ĸוגו×Ē בסירופ.

×ĸדכון א×Ļלך במייל בכל פ×ĸם שאני מ×ĸלה מ×Ēכון חדש

×Ēמונו×Ē של ×ĸוגו×Ē שמרים משג×ĸו×Ē

×ĸוד מ×Ēכונים כמו ×ĸוגו×Ē שמרים משג×ĸו×Ē