עוגיות אלפחורס קלות להכנה

P1210677

60 דקות

35 יחידות
עדכון אחרון: 19/02/2014

מתכון מדהים לעוגיות אלפחורס רכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לזלול.
עוגיות אלפחורס הן עוגיות ארגנטינאיות שמקבלות את הרכות המדהימה שלהן מהקורנפלור.

תהנו.


מצרכים:

  • 2 כוסות קורנפלור
  • כוס וחצי קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות חלב/ 3 כפות ברנדי
  • 1 קופסא ריבת חלב
  • 100 גרם קוקוס טחון

 

P1210669

 

 

 

שלבי הכנת המתכון:

  1. במיקסר בעזרת וו גיטרה מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שהם נבלעים היטב בתערובת. מוסיפים את תמצית הוניל והחלב או הברנדי ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה תוך כדי ערבוב איטי של המיקסר עד שנוצר בצק מעט פירורי. אם הבצק יוצא לכם פירורי מידי תוסיפו כף- שתיים נוספות של חלב לבצק עד שהוא יהיה אחיד ונוח לעבודה. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ועוטפים אותו היטב. שולחים את הבצק לקירור של שעה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 3/4 ס"מ ובעזרת חותכן קורצים עיגולים בגודל של עוגיות ביס. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 175 מעלות כ- 8-10 דקות העוגיות צריכות להישאר בהירות. מצננים את העוגיות לחלוטין.
  4. ממלאים חצי עוגיה בכפית שטוחה של ריבת חלב וסוגרים עם עוגיה נוספת. מגלגלים את העוגיות בקוקוס הטחון ושומרים בקופסא אטומה. תהנו.

 

 P1210613

 

P1210677

אודות לירז כהן

בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.

57 תגובות

    • לירז

      תודה וויני :)
      ממליצה לך בחום לנסות אותן, כל מי שטעם מיד ביקש את המתכון.
      מתכון פשוט מושלם !

  1. שרית

    אכן מתכון מעולה!
    גם אני הכנתי אותו ואהבתי מאוד (למעט הלימון שנותן לטעמי טעם מודגש מדי)
    שאלות: איך הדבקת את הקוקוס לעוגייה? אני מרחתי ריבת חלב בסכין על הדפנות אבל זה לא היה ככ"כ אסתטי (טעים אבל !!!!)
    - את מודדת בסרגל את העובי של הבצק או לפי העין? (אני לא ככ טובה במידות)

    • לירז

      היי שרית,
      אם טעם הלימון מודגש לך מידי אז תשימי רק חצי מכמות גרידת הלימון.
      את העוגיות פשוט גלגלתי בקוקוס מיד לאחר שמילאתי אותן בריבת חלב. אין צורך למרוח מסביב עוד ריבת חלב. הקוקוס נדבק לדפנות בלי שום בעיה.
      לגבי העובי, גם אני לא ממש טובה עם מידות, אבל אני לא מודדת עם סרגל.
      את העוגיות האלו הכנתי כבר המון פעמים ולכן אני כבר יודעת לפי העין מה צריך להיות העובי שלהן.
      העוגיות לא תופחות המון ולכן קחי בחשבון שהעובי שאת תכיני יגדל רק במעט ולכן לא כדאי לעשות אותן דקות מידי.

      • שרית

        כן, אני יודעת שהן תופחות מעט, כבר ניסיתי את המתכון הזה ואהבתי מאוד
        אני באמת צריכה להכין אותו שוב ואז אני אוריד מכמות הגרידת לימון
        נראה לי שאני כן אמדוד עם סרגל, רע זה לא יכול להיות
        עשיתי את זה פעם קודמת ויצא טוב
        תודה רבה מתוקה
        אם פעם תחליטי לעשות סדנא (לא רק של אלפחורס) אני ראשונה להירשם :-)
        יום מעולה שיהיה לך !

        • לירז

          חחחח איזה מותק את !!
          תודה רבה :)
          שיהיה לך יום נפלא וחג פורים שמח ומתוק !

  2. שרית-ב

    לקחת ביס ולהתעלףףףףףףףףףףףףףףף

    ואת מד"א אלי , את כבר תזמיני ………….

    תודה לך מתוקונת על המתכון הטעים והשווה …

    שרית-ב


  3. אירנה

    וואו…. העוגיות הטעימות בעולם וזאת בדיוק הסיבה שאני לא מכינה אותן…. אסתפק ביפיפיה וירטואלית שלך… יאמי…

  4. טל

    שאלות מאופה מתחילה :)
    כשאת אומרת להקציף במיקסר, את מתכוונת להשתמש בוו הקצפה?
    כשמוסיפים את החלמונים עדיין מקציפים?
    בשלב של תמצית הוניל והברנדי מערבבים ידנית או עדיין במיקסר?
    כשמוסיפים את החומרים היבשים להחליף לוו גיטרה, או שוו הקצפה הוא עדיין טוב?
    תודה מראש,
    טל

    • לירז

      היי טל :)
      אז ככה, את כל התהליך מההתחלה ועד שהבצק מוכן מבצעים במיקסר.
      אני משתמשת בוו של ההקצפה עד לשלב שבו צריך להוסיף את החומרים היבשים ואז מחליפה לוו גיטרה וממשיכה בהכנת הבצק.
      בהצלחה !

  5. מורן

    אהלן, אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי ברנדי או קוניאק..
    זה ממש חשוב או שאני יכולה לוותר או להחליף במשהו אחר?

    תודה מראש :)

  6. אסתר

    אוהוווווווו ממש טעים , תודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    אם אפשר לשלוח מתכונים מעניינים לכתובת מייל זה!!!

  7. שלי

    מתכון פנטסטי עם לשאול אותי אני קצת חושבת שהללימון יש טעם מודגש אבל כחה אהבתי
    אלה אחד המתכונים הטובים ששמעתי . בעבודה הביאו לי בול אותו דבר רק חלק שונה סוכריות ציבעונייות במקום הקוקוס הטעם לא היה מי יודע מה אבל אשמח לשאול עם זה אפשרי??

    • לירז

      היי שלי,
      מה רצית לשאול אם אפשרי? לצפות את העוגיות מסביב בסוכריות צבעוניות במקום קוקוס טחון?
      אם כן אז אין שום בעיה…

  8. טל

    היי לירז יש לך בלוג מקסים ועושה חשק לבוא שוב ושוב
    העוגיות אלפחורס רציתי לדעת האם אפשר להקפיא אותן?
    תודה מראש (:

  9. נטע

    יש לי שאלה
    העוגיות יוצאות נימוחות או מתפוררות?
    וגם אם אפשר להשתמש במערבל ידני (כי אין לי מיקסר בבית) או אם אפשר ללוש ביד?

  10. אורטל עמרם

    רציתי לשבח ולהגיד שהמתכון עשר יותר מעשר יותר טוב משל קורין גורין ממש אבל ……….אני אחת שמתה על מטבח ואופה וני מפרסמת בפייסבוק מה שאני עושה וממש אוהבתי את העוגיות והמתכון אין על המתכון המנצח הזה.מילאתי עם שוקולב לבן וגילגלתי בקוקוס יצא חבלז ועוד מילואים תודה.

    • לירז

      היי אורטל,

      אני ממש שמחה לשמוע שאהבת את המתכון ונהנית מהעוגיות !
      אהבתי את השדרוג של השוקולד הלבן והקוקוס… ינוסה בקרוב :)

  11. יעל

    היי לירז,

    הכנתי את העוגיות, למעט שינוי אחד וזה אבקת סוכר במקום סוכר.
    מה אומר ומה אגיד העוגיות מדהימות בטעמן וקליפת הלימון זה דבר מתבקש ומוסיף!
    תודה על מתכון משובח.

  12. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שאלה אחת אם אפשר… כשאני שמה את ריבת החלב ומניחה בצד עם הזמן היא גולשת מהצדדים והכל נמרח :(
    מה עושים?
    תודה

    • בת של מלך

      שימי את ריבת החלב במקרר לפני שאת מורחת וכן מומלץ לשמור את העוגיות במקרר. בנוסף, בזמן רידוד העיסה , ע״מ שלא ידבק וכו אני מניחה מפת נילון חפ״מ ומרדדת לעלה חצי ס״מ , ע״י שאני משעינה צד אחד של המרדד על ה׳קנט׳ של השיש. שנה טובה , כתיבה וחתימה טובה לכל עמ״י.

  13. עדי

    תקשיבי, מדהים! בהתחלה חשבתי שהרסתי הכל, כל הקורנפלור עף לי, הבלנדר נתקע מהכובד של הבצק… אבל אני חייבת להודות (ולהמליץ) שהתוצאה הסופית פשוט אדירה! אין לי מילים, חוץ מיאמייייייי:)

  14. אילת

    נראה ממש טוב! רציתי לדעת אם אפשר בשביל מתכון פרווה להחליף את החמאה במחמאה?

  15. אלמוג

    היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הקמח לקמח מלא? או שיש צורך במתכון אחרי לגמרי?
    תודה מראש =)

  16. ליאל

    התחלתי להכי את הבצק שמתי לפי ההראות את כל הדברים.. אך עדיין הבצק ממש מתפורר

  17. רינת

    אהלן מה שלומך?

    האם את משתמשת בכוסות מדידה ?
    אני כמעט בכל מתכון משתמשת בכוסות מדידה

    תודה ..אחלה מתכונים

  18. שילי

    ואווו. פעם ראשונה שהכנתי אלפחורס, ולי תמיד צריך כמה נסיונות כדי להגיע למשהו אכיל, ויצא מדהיייייייייייייייייים
    תודה!!:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>