מתכון מדהים לעוגיות אלפחורס רכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לזלול.
עוגיות אלפחורס הן עוגיות ארגנטינאיות שמקבלות את הרכות המדהימה שלהן מהקורנפלור.

תהנו.


מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קורנפלור
  • כוס וחצי קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות חלב/ 3 כפות ברנדי
  • 1 קופסא ריבת חלב
  • 100 גרם קוקוס טחון

 

P1210669

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר בעזרת וו גיטרה מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שהם נבלעים היטב בתערובת. מוסיפים את תמצית הוניל והחלב או הברנדי ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה תוך כדי ערבוב איטי של המיקסר עד שנוצר בצק מעט פירורי. אם הבצק יוצא לכם פירורי מידי תוסיפו כף- שתיים נוספות של חלב לבצק עד שהוא יהיה אחיד ונוח לעבודה. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ועוטפים אותו היטב. שולחים את הבצק לקירור של שעה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 3/4 ס"מ ובעזרת חותכן קורצים עיגולים בגודל של עוגיות ביס. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 175 מעלות כ- 8-10 דקות העוגיות צריכות להישאר בהירות. מצננים את העוגיות לחלוטין.
  4. ממלאים חצי עוגיה בכפית שטוחה של ריבת חלב וסוגרים עם עוגיה נוספת. מגלגלים את העוגיות בקוקוס הטחון ושומרים בקופסא אטומה. תהנו.

 

 P1210613

 

P1210677