אצבעות לחם שום הורסות

אצבעות לחם שום הורסות

אני לא מכירה מישהו שלא אוהב לחם שום. כולם אוהבים לחם שום.
לכן הבאתי לכם מתכון לאצבעות לחם שום מופלאות שלא תוכלו להפסיק לאכול.
מגישים לצד רוטב פיצה ומתפנקים.
תהנו.

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גדושה תבלין שום
  • 1 כף מלח
  • בין כוס לכוס וחצי מים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית משובח
  • לציפוי:
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום
  • מלח גס לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • תבלין שום גבישי
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד שהוא רך, חלק ומעט דביק, לפחות 15 דקות. זה מה שגורם לבצק להיות אוורירי ותפוח יפה.
  3. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. בזמן שהבצק נח ותופח עוברים להכנת הציפוי:
  5. במעבד מזון טוחנים יחד פטרוזיליה עם שמן זית ושום ובעצם מייצרים סוג של פסטו פטרוזיליה. שומרים בצנצנת בצד.
  6. לאחר שהבצק תפח פותחים אותו בעזרת הידיים/ מערוך למלבן גדול.
  7. מברישים על הבצק את הפסטו פטרוזיליה שהכנו ומעל מפזרים מעט תבלין שום גבישי ואת הגבינה המגורדת.
  8. מתפיחים כ20-25 דקות.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד הזהבה. בערך 20 דקות.
  10. חותכים לאצבעות ומגישים עם רוטב פיצה בצד. בתיאבון !

אצבעות לחם שום

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.