שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה

P1150990

מתכון להכנת שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שקשוקה כולם אוהבים וכולם יודעים להכין.
השקשוקה שלי היא קצת שונה, מורכבת בעיקר מהמון פלפלים קלויים, גבינת פטה וחלמונים רכים.
אז אם נמאס לכם מהשקשוקה הרגילה ומתחשק לכם להשקיע בעצמכם קצת יותר עם שקשוקה עשירה בטעמים, זוהי השקשוקה בשבילכם.
אז כל מה שנותר לכם הוא לבצוע לחם טרי ולתבול ברוטב החם והמפנק….

מרכיבים להכנת שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה

  • 10-12 פלפלים אדומים וצהובים קלויים וקלופים
  • 2 עגבניות בשלות גדולות קצוצות דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4-5 שיני שום קצוצות דק
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 5-6 חלמונים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת ביד
  • מעט עלי בזיליקום טרי לקישוט
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה

  1. מטגנים בסיר שטוח ורחב את שיני השום והבצל הקצוץ עד לשקיפות, בינתיים לוקחים 5-6 פלפלים קלויים וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את הממרח שמתקבל לתוך הסיר ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רסק העגבניות. מוסיפים 1/4 כוס מים ואת התבלינים ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות.
  3. חותכים את הפלפלים שנותרו לרצועות ומוסיפים אותם אל תוך הסיר ומבשלים עוד כ- 5 דקות. מוסיפים את החלמונים ומבשלים עוד כ-5-6 דקות, עד שהחלמונים מתייצבים , אך עדיין רכים.
  4. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת ואת הפטרוזיליה . מפזרים מעל החלמונים מעט מלח גס. מגישים עם לחם טרי , תהנו .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה

עוד מתכונים כמו שקשוקה של פלפלים קלויים וגבינת פטה