עוגת גבינה ופירות יער חמצמצים

עוגת גבינה ופירות יער חמצמצים

 

אני אתחיל את הפוסט בוידוי, אני לא מאוהבי העוגות גבינה.
מעולם לא אהבתי,זה פשוט לא ממש טעים לי. אני  שייכת לאוהבי השוקולד…
אבל אם כבר עוגת גבינה, אז רק לא אפויה. כזו עם פירורים פריכים למעלה או רוטב פירות יער חמצמץ שמשתלב יופי עם הגבינה.

הבאתי לכם מתכון קל וטעים בטירוף ( לפחות זה מה שטוענים אוהבי הגבינה אצלי בבית ) שיככב אצלכם בבית בכל חג שבועות ולא רק.
תהנו.

 

מצרכים למתכון

  • לתחתית:
  • 250 גרם עוגיות פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לשכבת הגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • לשכבת הפירות:
  • 1 סלסלת תותים/ חבילה של פירות יער קפואים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף קורנפלור
  • חבילת פירות יער נוספת לקישוט מעל העוגה

 

P1260601

 

 

 

שלבי הכנת המתכון

  1. במעבד מזון מרסקים את הפתי בר לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם של "חול רטוב" .
  2. מעבירים את הפתיבר הטחון לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה או ל 9 רינגים אישיים ומשטחים עם הידיים/ כפית לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא.
  3. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים פנימה את הגבינה ומערבבים עוד מעט. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומערבבים.
  4. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית או לרינגים. בכדי לקבל תוצאה מקצועית ונקייה יותר יש לרפד את הרינגים/ התבנית בשקף. שומרים בקירור עד שהרוטב מוכן.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב תותים: טוחנים את התותים במעבד מזון לרוטב נוזלי ומעבירים לסיר קטן.
  6. מבשלים עד שהסוכר נמס והרוטב מתחיל להסמיך מעט.
  7. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם כף או שתיים של מים לתערובת חלקה.
  8. מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מניחים לקירור.
  9. שופכים את הרוטב על העוגה בשכבה אחידה ומעל מפזרים את הפירות יער שנותרו בצורה יפה.
  10. שומרים בקירור לפחות 4 שעות לפני ההגשה !

 

P1260615

אודות לירז כהן

לירז כהן היא קונדיטורית, בשלנית, צלמת חובבת ואמא טריה. אוהבת לנסות מתכונים ולשחק איתם עד שיוצא מושלם.