עוגת רוגעלך

מתכון להכנת עוגת רוגעלך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

עוגת רוגעלך נתלשת, כזו שאיך שהיא יוצאת מהתנור
כל בני הבית משתגעים מהריח שלה.
כל מה שנשאר הוא להכין כוס הפוך עם מלא קצף ולתלוש איזה רוגעלך אחד מהעוגה.
לא מבטיחה שתוכלו לעצור אחרי אחד…

מרכיבים להכנת עוגת רוגעלך

  • 1 קילו קמח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים/ 50 גרם שמרים טריים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4 1 כוסות חלב קר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • צנצנת נוטלה או כלממרח שוקולד אחר שאוהבים
  • 20 יחידות פתי בר טחון
  • לזיגוג:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת עוגת רוגעלך

  1. במיקסר מערבבים את הקמח ביחד עם השמרים, סוכר ומלח.
  2. שופכים את החלב אל תוך תערובת הקמח, מוסיפים את הביצים ונותנים למיקסר לעבוד. מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה בחתיכות קטנות , עד שנבלע בבצק ומתקבל בצק אחיד.
  3. ממשיכים ללוש את הבצק עד שמתקבל בצק רך ומבריק וטיפה דביק. (לוקח לפחות 12 דקות לישה ).
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח. רצוי להכין את הבצק לילה קודם ולהניח לו לתפוח כל הלילה במקרר.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי של 1/2 ס"מ ומורחים עליו כמות נדיבה של המלית שבחרתם שתכסה את כל שטח הבצק.
  6. מפזרים מעל מעט פתי בר טחון בכדי שהשוקולד לא יישפך מהרוגעלך.
  7. חותכים את המלבן שיצרנו לחצי לרוחב ומקפלים אותו על החצי השני.
  8. חותכים למשולשים בעזרת גלגלת ומגלגלים כל משולש לרוגעלך.
  9. כל 2 כדורי בצק יוצרים עוגת רוגעלך אחת.
  10. מניחים את הרוגעלך בצורה מרווחת קלות בשכבה אחת על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה
  11. ומעל מניחים שכבה נוספת של רוגעלך בצורה מרושלת.
  12. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
  13. מניחים לתפיחה של 25-30 דקות מכוסה בניילון נצמד או מגבת.
  14. מכינים סירופ סוכר:
  15. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים 1 כוס מים עם כוס סוכר, עד אשר הנוזל מקבל צבע ענברי זהוב עדין.
  16. אופים ב180 מעלות בערך 20 דקות או עד שהרוגעלך זהובים מאוד.
  17. מברישים בסירופ סוכר ומגישים.

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של עוגת רוגעלך

עוד מתכונים כמו עוגת רוגעלך