קליפות תפוז מסוכרות לט”ו בשבט

קליפות תפוז מסוכרות

מתכון להכנת קליפות תפוז מסוכרות לט”ו בשבט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

קליפות תפוז מסוכרות ומצופות בשוקולד מריר ממש כמו של פעם.
ממתק חורפי ומפנק שמאוד כיף להכין עם הילדים בבית.
כל מה שצריך הוא כמה תפוזים יפים , סוכר ושוקולד מריר טעים!
פשוט מושלם לט”ו בשבט.
תהנו.

מרכיבים להכנת קליפות תפוז מסוכרות לט”ו בשבט

  • קליפות מ-8 תפוזים חתוכות לרצועות
  • לסירופ:
  • 1 ק"ג סוכר
  • 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף שמן קנולה/סויה
ℹ️ מסתבכים עם המידות של המצרכים? קראו את מדריך המרת מידות ומשקולות בבישול ואפיה שלי!

שלבי הכנת קליפות תפוז מסוכרות לט”ו בשבט

  1. בסיר בינוני מבשלים את קליפות התפוז במים ומביאים לרתיחה.
  2. כשהמים הגיעו לרתיחה טובה, שופכים את המים .
  3. ממלאים את הסיר עם קליפות התפוז שוב במים נקיים ומביאים לרתיחה.
  4. שופכים את המים, ממלאים במים חדשים ושוב מרתיחים. בתהליך זה בעצם נפטרים מהמרירות של הקליפות.
  5. מסננים את קליפות התפוז מהמים ומתחילים להכין את הסירופ.
  6. בסיר בינוני מבשלים יחד קילו סוכר עם 2 כוס מים ומביאים לרתיחה. כשהסירופ רותח שופכים פנימה את קליפות התפוז ומכסים בעזרת צלחת בכדי שקליפות התפוז לא יצופו.
  7. מבשלים את הקליפות בסירופ על להבה נמוכה, בכדי שלא ישרף , עד שהסירופ מסמיך ממש. זה לוקח בסביבות השעתיים בישול על אש נמוכה.
  8. מוציאים את הקליפות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתייבשות של כ3-4 שעות.
  9. לאחר שקליפות התפוז התייבשו מעט , מכניסים אותם לתוך קערה עם סוכר ומערבבים היטב עד שהן מצופות מכל הכיוונים.
  10. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים של 30 שניות בכל פעם. כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  11. טובלים את קליפות התפוז בשוקולד המומס עד לחצי הגובה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתקשות והתייצבות של השוקולד.
  12. שומרים בקופסא אטומה .

עדכון אצלך במייל בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

תמונות של קליפות תפוז מסוכרות לט”ו בשבט

עוד מתכונים כמו קליפות תפוז מסוכרות לט”ו בשבט